Προδρόμου για τετράμηνα: Επαφές με Γ. Εισαγγελέα, για απόσυρση της αναφοράς στο Ανώτατο


Με γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει λάβει γνώση για τις διαβουλεύσεις που έκανε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού με τους κοινωνικούς εταίρους στην εκπαίδευση και σημειώνει ότι και στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπάρχει πρόταση που εξασφαλίζει πλήρη συναίνεση για να ισχύσουν οριστικά οι νέοι Κανονισμοί για τη Μέση Εκπαίδευση και τα τετράμηνα από την επόμενη σχολική χρονιά. Λαμβάνει, επίσης, υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικράτησαν στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Με αυτά τα δεδομένα αποφάσισε, αποσκοπώντας σε όσο το δυνατό πιο συναινετικές συνθήκες και με γνώμονα την επιτυχία της μεταρρύθμισης που βελτιώνει και αναβαθμίζει ποιοτικά τη δημόσια εκπαίδευση, να έρθει σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να αποσυρθεί η αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο σχετικής πρότασης νόμου που ψηφίστηκε.

Ταυτόχρονα πρέπει να είναι σαφές ότι οι σχετικοί Κανονισμοί θα ισχύουν και θα εφαρμοστούν ομαλά για το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών και την καλύτερη και ποιοτικότερη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, στο σχολικό έτος που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2019».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145