Πρόεδρος Αναστασιάδης: Με αποφασιστικότητα να προσέλθουμε όλοι στο διάλογο για την Παιδεία


«Γνωρίζω πως οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν κόπο και μόχθο για να μεταδώσουν, το πρόβλημα είναι το περιεχόμενο της διδακτέας ύλης, το πρόβλημα είναι των προγραμμάτων, της αξιολόγησης»

ΚΥΠΕ- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι αυτό που απαιτείται είναι στενή συνεργασία εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, σημειώνοντας παράλληλα ότι με αποφασιστικότητα πρέπει όλοι να προσέλθουν στο διάλογο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της Α` φάσης ανάπλασης των Λανιτείων Εκπαιδευτηρίων στα οποία, όπως ανέφερε, φοίτησε και ο ίδιος για τέσσερα χρόνια.

«Όπως είναι κατανοητό, λόγω του μεγέθους του έργου, η αναβάθμιση του Λανιτείου Γυμνασίου θα είναι σταδιακή,  με το κόστος ολοκλήρωσης της παρούσας φάσης να ανέρχεται στα 4.3 εκατομμύρια ευρώ και η οποία περιλαμβάνει την κατεδάφιση παλαιότερων κτηρίων και ανέγερση, με απόλυτο σεβασμό στον ιστορικό χώρο, νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων και αίθουσας πολλαπλής χρήσης», ανέφερε. Υπενθύμισε ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε και ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος του Λανιτείου Σταδίου, με κόστος πέραν του €1 εκατ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το συνολικό κόστος των έργων όταν θα ολοκληρωθούν και οι τρεις φάσεις θα ανέλθει στα 7.5 εκατομμύρια ευρώ, με την Κυβέρνηση να έχει λάβει την απόφαση να δώσει επιπρόσθετη χορηγία ενός εκατομμυρίου ευρώ  για την απρόσκοπτη συνέχιση των υπόλοιπων εργασιών ανάπλασης και αναβάθμισης του Λανιτείου Γυμνασίου.

Σε αναφορά του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «αυτό που απαιτείται είναι στενή συνεργασία εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και Υπουργείου ώστε να πετύχουμε τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων».

«Γνωρίζω πως οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν κόπο και μόχθο για να μεταδώσουν, το πρόβλημα είναι το περιεχόμενο της διδακτέας ύλης, το πρόβλημα είναι των προγραμμάτων, της αξιολόγησης. Επιτέλους να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι προκειμένου η Παιδεία να αποδώσει αυτά που προσδοκεί κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «για αυτό και με αποφασιστικότητα πρέπει να προσέλθουμε όλοι στον διάλογο».

Ένα είναι, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «οι συνδικαλιστικές αξιώσεις για τα επαγγελματικά, που είναι απολύτως κατανοητές και είναι και καθήκον εκάστης συνδικαλιστικής οργάνωσης να το πράττει, και άλλο είναι η εκπαιδευτική πολιτική που πρέπει πλέον να εδράζεται προς όφελος όχι των καθηγητών, αλλά των παιδιών, της Παιδείας, των νέων, και αυτό είναι το καθήκον μας».

Για αυτό, ανέφερε, και είναι ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε την τάση φυγής από τα δημόσια σχολεία στα ιδιωτικά.Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

11