Προκήρυξη Διαγωνισμού Συγγραφής Ομιλίας στα Λύκεια και τις Τεχνικές για την την Ισότητα των Φύλων


To Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου ενημερώνει ότι η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής ομιλίας για μαθητές και μαθήτριες της Β΄τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών με θέμα:

«Κάθε διάκριση, αποκλεισμός ή περιορισμός που πραγματοποιείται βάσει του φύλου, έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών στον εργασιακό χώρο, με αντίκτυπο στον οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό τομέα».

Σε συνέδριο με θέμα την ισότητα των δύο φύλων, ως εκπρόσωπος του Σχολείου σου, καλείσαι σε ομιλία σου να σχολιάσεις την πιο πάνω θέση και να αναφερθείς τόσο στις συνέπειες του φαινομένου όσο και στους τρόπους αντιμετώπισής του.

Ο διαγωνισμός είναι προαιρετικός και η συγγραφή της ομιλίας θα πραγματοποιηθεί στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών/τριών.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα επιλέξει για βράβευση τις δύο καλύτερες ομιλίες από τα Λύκεια (1ο βραβείο αξίας 300 ευρώ και 2ο βραβείο αξίας 200 ευρώ) και τις δύο καλύτερες από τις Τεχνικές σχολές (1ο βραβείο αξίας 300 ευρώ και 2ο βραβείο αξίας 200 ευρώ). Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας σε χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Εκτός από τα βραβεία, τα οποία χορηγεί η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, θα απονεμηθούν και δύο έπαινοι για τους μαθητές /τριες των Λυκείων και δύο για τους μαθητές /τριες των Τεχνικών Σχολών. Πιστοποιητικό συμμετοχής θα δοθεί σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. 

Εγκύκλιος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










179