Προοδευτική, Νέα Πνοή και Συνεργασία συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Σαββάτου


Με ανακοίνωσή τους οι τρείς από τις έξι κινήσεις της ΟΕΛΜΕΚ: Προοδευτική, Νέα Πνοή και Συνεργασία Καθηγητών διαφοροποιώντας τη θέση τους από τις τρεις άλλες κινήσεις (Αλλαγή, Νέα Κίνηση, και ΔΗΚΙ) δηλώνουν συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου (8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014) και καλούν τους καθηγητές να δώσουν δυναμικά το παρόν τους.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, με τις συνεχείς επιθέσεις κατά των εργαζομένων, την ώρα που η Τρόικα και το ΔΝΤ προσπαθούν να επιβάλουν και στον τόπο μας τις πολιτικές τους, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και τον μαρασμό, πολιτικές που στοχοποιούν και την εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί δε μπορούν να παραμένουν αδρανείς.

Γι’ αυτό καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το παρόν τους στη μεθαυριανή κινητοποίηση, διατρανώνοντας ταυτόχρονα τη θέλησή μας για προάσπιση των καλών νοούμενων συμφερόντων των εκπαιδευτικών και γενικά όλων των εργαζομένων».

Σημειώνεται ότι οι τρεις πιο κινήσεις έχουν 6 από τις 21 έδρες στο Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ. Εκπρόσωπος της Νέας Κινησης μας ανέφερε ότι η Κίνηση απάντησε αρνητικά στη σημερινή έκκληση των τριών πιο πάνω Κινήσεων για συμετοχή. Η απόφαση για αποχή της ΟΕΛΜΕΚ την πρώτη φορά είχε ληφθεί με ψηφους 11-9 και με αποχή του προέδρου της Οργάνωσης και της Νέας Κινησης, Θεμη Πολυβίου.  

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










159