Προοδευτική Καθηγητών: Ανάγκη λήψης δυναμικών μέτρων


Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μετά και τις αποφάσεις της ΠΟΕΔ για λήψη δυναμικών μέτρων, πρέπει η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ να ενστερνιστεί τις θέσεις της και να μπει σε τροχιά αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων του Υπουργού, ενόψει μάλιστα της σύγκλησης του Συμβουλίου Παιδείας. Αναφέρει στην ανακοίνωσή της.    

«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29/11/13, νέα σύσκεψη των Συμβουλίων Δημοτικής, Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης με αντικείμενο συζήτησης την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για ένα νέο σύστημα διορισμού. Ο Υπουργός Παιδείας, για μια ακόμα φορά και αντίθετα με τις δικές του εξαγγελίες, δεν κατέθεσε γραπτώς νέα πρόταση. Αντίθετα, περιορίστηκε στην κατάθεση διαφόρων σκέψεων για αλλαγές που γίνονται από την πλευρά του Υπουργείου μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αρχική πρόταση.

Στο σημαντικότερο όμως θέμα για μας, τη διασφάλιση όλων των συμβασιούχων, εκτάκτων και αντικαταστατών πριν από την αλλαγή του συστήματος, ο Υπουργός παρέμεινε αμετακίνητος, λέγοντας ένα μεγάλο όχι. Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, όπως ίσως συνέβαινε με άλλους. Αντίθετα, εισηγήθηκε μια μικρή μοριοδότηση (5 στις 100 μονάδες) για το Πιστοποιητικό Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης.

Τα περισσότερα κόμματα (πλην του ΑΚΕΛ) αντίθετα με τα όσα ανέφεραν στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, κατέθεσαν στη συνεδρίαση ασαφείς θέσεις για τη διασφάλιση των συναδέλφων μας. Κάποιοι, μάλιστα, όπως οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ Ε. Δίπλαρος και Γ. Τάσου έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την αλλαγή του συστήματος και τις προτάσεις του Υπουργού.

Κατά συνέπεια, η συνεδρίαση των Συμβουλίων δε διαφοροποίησε τα δεδομένα. Από τη στιγμή που δε διασφαλίζεται η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, έκτακτων και αντικαταστατών συναδέλφων που εργάζονται σε πολλές περιπτώσεις για χρόνια στα σχολεία και στις πλείστες περιπτώσεις ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Επιμόρφωσης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η όποια πρόταση του Υπουργείου, ούτε και ακόμα και η συμμετοχή μας στο διάλογο.

Αυτό, όμως, που επιβάλλεται να αλλάξει αμέσως είναι η στάση της οργάνωσής μας. Μετά και τις αποφάσεις της ΠΟΕΔ για λήψη δυναμικών μέτρων, πρέπει επιτέλους η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ να ενστερνιστεί τις θέσεις μας και να μπει σε τροχιά αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων του Υπουργού, ενόψει μάλιστα της σύγκλησης του Συμβουλίου Παιδείας στις 11/12/13. Τώρα είναι η ώρα να αγωνιστούμε για τη διασφάλιση όλων των συναδέλφων μας.

Ως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ επαναλαμβάνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πουλήσουμε τους συμβασιούχους, έκτακτους και αντικαταστάτες συναδέλφους μας, ούτε και να κοροϊδεύουμε τη νέα γενιά».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157