Προοδευτική ΚΦ: Δε θα αφήσουμε την σκόνη της λήθης, να σκεπάσει τις συνειδήσεις του κυπριακού λαού


«Σαν σήμερα, 38 χρόνια πριν ξημέρωσε στον τόπο μια από τις πιο μαύρες μέρες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Η βάρβαρη τουρκική εισβολή ήταν η δεύτερη φάση ενός πολύ καλά σχεδιασμένου εγκλήματος το οποίο σχεδίασαν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα των αμερικανοβρετανών χρόνια πριν και εκτέλεσαν οι ντόπιοι και ξένοι συνεργάτες τους.

Ο απολογισμός τραγικός και τις συνέπειες του τις βιώνουμε μέχρι και σήμερα: 8 χιλιάδες νεκροί, 2 χιλιάδες αγνοούμενοι, 200,000 πρόσφυγες, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι και το 37% της εδαφικής επικράτειας της πατρίδας μας μαζί με το 71% της τότε οικονομικής δραστηριότητας του νησιού υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού.  

Μετά από τόσα χρόνια, κανείς δεν τιμωρήθηκε για το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, ούτε κανείς απολογήθηκε για τα όσα προηγήθηκαν της εισβολής. Αν και η πλειοψηφία της βουλής με τον πιο επίσημο τρόπο εξέδωσε το πόρισμα του φακέλου της Κύπρου, που αντανακλά την ιστορική πραγματικότητα των σκοτεινών εκείνων χρόνων προετοιμασίας της παράδοσης του νησιού μας στις ορέξεις του ΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού, εντούτοις ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ καταψήφισαν το πόρισμα συνεχίζοντας να ασελγούν προκλητικά στην ιστορική μνήμη του λαού μας.

Την τουρκική πολεμική μηχανή δεν την έφερε η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας. Αφού η ΕΟΚΑ Β’ άνοιξε την κερκόπορτα στον κατακτητή, η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Σαμψών, φρόντισε να αφοπλίσει την Εθνική Φρουρά επιχειρώντας την εκμηδένιση της όποιας ηρωικής αντίστασης, στέλνοντας σαν ποίμνια επί σφαγή χιλιάδες πατριώτες, που προσέτρεξαν να υπερασπιστούν με τα ανεπαρκή μέσα που διέθεταν την τιμή και αξιοπρέπεια του λαού μας και την εδαφική ακεραιότητα του τόπου μας.

Η συνεχιζόμενη κατοχή αποτελεί βραχνά στα στήθια του λαού μας. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των νόμιμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η στέρηση των πατρογονικών μας εστιών, ο συνεχής εποικισμός των κατεχόμενων εδαφών μας, αποδεικνύουν δυστυχώς ότι όσο παγιώνονται τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να εξευρεθεί δίκαιη λύση του Κυπριακού. Δυστυχώς, 38 χρόνια μετά, κάποιοι εμμένουν σε προτάσεις και λύσεις που εκφεύγουν από τις πάγιες θέσεις της πλευράς μας και οδηγούν μαθηματικά στη διχοτόμηση.             

Ως Προοδευτική Κ.Φ., θα συνεχίσουμε ακούραστα την προσπάθεια για λύση του κυπριακού προβλήματος στην συμφωνημένη βάση λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Λύσης, που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας και θα καταστήσει την Κύπρο, νησί της ειρήνης. Όσο εξαρτάται από εμάς, η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας δε θα περάσει. Δε θα αφήσουμε την σκόνη της λήθης που κάποιοι σκόπιμα σηκώνουν, να σκεπάσει τα μυαλά και τις συνειδήσεις του κυπριακού λαού. Δεν αναμοχλεύουμε πάθη. Κρατούμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια, γιατί μόνο αυτή μπορεί να βοηθήσει να μην έχουμε στο μέλλον παρόμοιες προδοσίες και καταστροφές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200