Προοδευτική ΚΦ: Κάτω τα χέρια από το κρατικό φοιτητικό πακέτο


Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κ.Φ., καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο τη στάση του Πανεπιστημίου Frederick, όσον αφορά στο φοιτητικό πακέτο, που δίνεται από το κράτος¨ Όπως αναφέρει, «φοιτητές, μας ενημέρωσαν ότι ενώ εγκρίθηκαν για το κρατικό φοιτητικό πακέτογια την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, όταν πήγαν στο Πανεπιστήμιο για να παραλάβουν την επιταγή τους, το Πανεπιστήμιο αρνήθηκε να τους τη δώσει».

Και συνεχίζει:

«Αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Κ.Φ. Frederick, ζήτησε άμεσα και είχε συνάντηση με λειτουργό του Πανεπιστημίου, από τον οποίο ζητήσαμε εξηγήσεις για το ζήτημα. Η απάντηση που πήραμε, είναι ότι το Πανεπιστήμιο δε θα δίνει την επιταγή σε φοιτητές που του χρωστάνε λεφτά και για να μπορούν να την παραλάβουν θα πρέπει είτε να καταβάλουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή να δεσμευτεί ένα ποσό από την επιταγή για το φοιτητικό πακέτο.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. αντιδράσαμε άμεσα, αφού είναι αδιανόητο ένα Πανεπιστήμιο να λειτουργεί με αυτή τη λογική, σε μια οικονομική περίοδο που η πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Κύπρο δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Με ποια εξουσιοδότηση οι αρχές του Πανεπιστημίου, αποφασίζουν για την τύχη των κρατικού φοιτητικού πακέτου, αφού είναι απλά διαμεσολαβητές μεταξύ του Υπουργείου και των φοιτητών; Εάν η επιταγή αυτή αποστελλόταν στα σπίτια των φοιτητών, τι θα έπραττε το Πανεπιστήμιο; Μήπως θα απαιτούσε από τους φοιτητές να τους την παραδώσουν; Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία για την οποία δεσμεύτηκαν οι ιδιοκτήτες των ιδ. Πανεπιστημίων πριν λίγες βδομάδες, ενώπιον του Υπουργού Παιδείας;

Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Ήδη αποστείλαμε επιστολή στον Οικονομικό Διευθυντή του Πανεπιστημίου Frederick, από τον οποίο ζητάμε να σταματήσει άμεσα αυτή η ετσιθελική πρακτική. Δεν μπορεί από τη μια να επαγγέλλονται ότι κατανοούν τις δύσκολές συνθήκες που επικρατούν, αλλά να μένουν μόνο στα λόγια. Ταυτόχρονα, ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας να επέμβει άμεσα προς τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Frederick και να απαιτήσει όπως σταματήσει αυτή η απαράδεκτη διαδικασία.

Ειδικά στις συνθήκες που βιώνουμε, θα έπρεπε τα Πανεπιστήμια να επιδεικνύουν περισσότερη ευαισθησία και όχι να λειτουργούν με τη λογική της επιχείρησης. Τα λεφτά του φοιτητικού πακέτου ανήκουν στους δικαιούχους και ΟΧΙ στο Πανεπιστήμιο για να τα διαχειρίζεται όπως θέλει. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των φοιτητών και να στεκόμαστε απέναντι σε όποιον επιχειρεί να τα κουτσουρέψει. Τέλος, καλούμε όσους φοιτητές αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα ή έχουν απορίες, να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους της Προοδευτικής στις Σχολές και στα Τμήματα».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










146