Προοδευτική ΚΦ: Να μειωθούν κατά 30% τα δίδακτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων


«Η κατάσταση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι πέρα για πέρα τραγική. Φοιτητές τερματίζουν τις σπουδές τους, νέοι αδυνατούν να εγγραφούν σε αυτά λόγω των υπέρογκων διδάκτρων». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, Προοδευτική ΚΦ και προσθέτει:

 «Είναι τουλάχιστο απαράδεκτο το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών πανεπιστημίων απαιτούν από τους φοιτητές τους δίδακτρα που αγγίζουν και ξεπερνούν τις 35,000 ευρώ για ένα τετραετές πρόγραμμα! Διερωτόμαστε πραγματικά αν αντιλαμβάνονται τις πραγματικότητες, το γεγονός ότι η ανεργία έχει ξεπεράσει τις 75 000, τη μείωση των μισθών, το γεγονός ότι οι τράπεζες πλέον δεν παραχωρούν δάνεια και αν παραχωρούν, τα παραχωρούν με ψηλά επιτόκια.

Η Προοδευτική στήριξε και στηρίζει των αγώνα των φοιτητών των ιδιωτικών Πανεπιστημίων για άμεση μείωση των διδάκτρων. Αν και οι φοιτητικές ενώσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, έχουν δώσει προθεσμία στους ιδιοκτήτες των Πανεπιστημίων για μείωση στα δίδακτρα κατά 30% μέχρι τις 15 του Οκτώβρη, εντούτοις, ακόμα δεν έχουν εξαγγείλει τίποτα.
Το αίτημα για μείωση των διδάκτρων κατά 30% δεν είναι ουτοπία, αντίθετα είναι μια αυτονόητη πράξη για στήριξη του δικαιώματος της μόρφωσης της νέας γενιάς. Μήπως προτιμούν Πανεπιστήμια χωρίς φοιτητές; Μήπως προτιμούν να βλέπουν οικογένειες να καταχρεώνονται, για να αυξάνουν οι ίδιοι τα κέρδη τους; Αυτός είναι, άραγε, ο στόχος τους;

Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως μειώσουν ΑΜΕΣΑ τα δίδακτρα κατά 30% και να δώσουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να σπουδάσουν. Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε δίπλα στους φοιτητές των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, στον αγώνα τους για διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και μιας αξιοπρεπής φοίτησης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143