«Η κατάθεση πρότασης νόμου από πλευράς του ΔΗ.ΣΥ., σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, μόνο οργή και απογοήτευση προκαλεί τόσο ανάμεσα στους φοιτητές όσο και ευρύτερα στην κοινωνία».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κ.Φ. που προσθέτει ότι «για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θέλει να εφαρμόσει ο ΔΗΣΥ στα θέματα παιδείας».
Και συνεχίζει:
«Αυτή τη φορά «θύμα» του η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής. Είναι καιρός να γίνει αντιληπτό από πλευράς του ΔΗΣΥ ότι δε μπορούν τα πάντα, και ιδιαίτερα η παιδεία, να μπαίνουν κάτω από τη λογική των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Είναι καιρός να καταλάβουν στον ΔΗΣΥ ότι η νέα γενιά δεν είναι διατεθειμένη να ξεπουλά το δικαίωμα της στη μόρφωση. Είναι καιρός να αντιληφθούν στον ΔΗΣΥ αφού μιλούν για «ανάπτυξη» πως η λειτουργία Ιατρικής Σχολής στη Κύπρο σημαίνει άμεσα ανάπτυξη, καινοτομία και επένδυση σε τομείς που μπορούν να βελτιώσουν τόσο την οικονομία όσο και την κοινωνία μας στο σύνολο της.
Είναι πολλά τα ερωτήματα που γεννιούνται από τη συγκεκριμένη πρόταση που κατάθεσε ο ΔΗΣΥ:
Δεν μας πείθουν πλέον τα κροκοδείλια σας δάκρυα, ότι είστε υπερασπιστές των συμφερόντων της νέας γενιάς.
Δεν μας πείθουν ούτε τα στελέχη της Πρωτοπορίας, οι επιτελείς του ΔΗΣΥ στους φοιτητές.
Είναι καιρός η ΦΠΚ Πρωτοπορία να σταματήσει να φορά το «προσωπείο» της υπεράσπισης των συμφερόντων των φοιτητών. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «διαχωρίσουν» τη θέση τους από το κόμμα τους, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Δε θα μπορούσαμε, ωστόσο, να μην σχολιάσουμε την πρόθεση μερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ».
Είναι καιρός να σταματήσετε να ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου. Απλά θα παραθέτουμε τη δήλωση του Αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, Λευτέρη Χριστοφόρου η οποία αναφέρει: «Ήταν ομόφωνη η απόφαση του ΔΗΣΥ για την πρόταση αναστολής της Ιατρικής Σχολής».
Δεν είναι η Πρωτοπορία η οποία καλούσε τα μέλη της να συμμετέχουν στις πρόσφατες εκλογές του ΔΗΣΥ; Δεν είναι η Πρωτοπορία που σε κάθε εκλογική διαδικασία πολιτειακών εκλογών καλεί τους φοιτητές να στηρίξουν τις θέσεις του ΔΗΣΥ; Δεν είναι η Πρωτοπορία που στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές καλούσε τους φοιτητές να στηρίξουν το Νίκο Αναστασιάδη;
Στην αδράνεια για ακόμη μια φορά η ΠΟΦΕΝ
Δυστυχώς, σε ακόμη μία συνεδρία της Γενικής Γραμματείας της ΠΟΦΕΝ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου γίναμε μάρτυρες της συντονισμένης προσπάθειας από τις παρατάξεις που στηρίζουν την κυβέρνηση, Πρωτοπορία και Αναγέννηση, να μετατρέψουν το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα σε δορυφόρο των θέσεων της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ.
Οι εν λόγω παρατάξεις καταψήφισαν την πρόταση που κατέθεσε η Προοδευτική Κ.Φ. για εναντίωση και άμεση λήψη μέτρων όσον αφορά στην αναστολή λειτουργίας της Ιατρικής σχολής, αφήνοντας για ακόμη μια φορά την ΠΟΦΕΝ στην αδράνεια, χωρίς θέση και χωρίς να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φοιτητών και της νέας γενιάς.
Η Προοδευτική Κ.Φ. δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα υπερασπιστεί τη Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τόπο μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μπει εμπόδιο στην επέκταση της, ειδικά στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας. Καλούμε το ΔΗΣΥ να αποσύρει την πρόταση νόμου για αναστολή λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής. Επίσης καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί δημόσια για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τέλος, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως όσοι προσπαθούν να κουτσουρέψουν το μέλλον της νέας γενιάς θα μας βρουν απέναντι τους».