Προοδευτική ΚΦ: Ζητούμε άμεσα εφαρμογή της Β’ εξεταστικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Η Προοδευτική Κίνηση φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με ανακοίνωσή της ζητεί την εφαρμογή της Β εξεταστικής. «Θεωρούμε αδιανόητο μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να χρειάζεταιο κάθε φοιτητής εφόσον έχει αποτύχει σε ένα μάθημα για οποιοδήποτε λόγο  να πληρώνει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που ανέρχεται γύρω στα 800 Ευρώ, να μπορέσει να παρακολουθήσει ξανά το μάθημα χωρίς να του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία μέσω της Β’ εξεταστικής» αναφέρει στη ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Υποβάλαμε θέση αρχικά στην Φοιτητική Ένωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ) για την καθιέρωση της  Β’ εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο μας . Αφού πέρασε από τη Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ  , στη συνέχεια οι εκπρόσωποι μας  την υπέβαλαν στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου όπου συζητήθηκε , και οριστικέ επιτροπή  με αντιπροσώπους και καθηγητές για να εξεταστεί και να φτάσει στο τελικό στάδιο για την έγκριση της .

Ως Προοδευτική εισηγούμαστε:

  1. Αρχικά η Β’ Εξεταστική να είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους φοιτητές.
  2. Να έχει την ίδια ισχύ με την πρώτη εξεταστική και θα έχουν το δικαίωμα όλοι οι φοιτητές που θα παρακαθίσουν στην τελική εξέταση να μπορούν να παρακαθίσουν και στην Β’ εξεταστική.
  3. Εισηγούμαστε η Β΄ εξεταστική περίοδος να πραγματοποιείται 1 φορά τον χρόνο και να λαμβάνει χώρα την περίοδο Σεπτεμβρίου.
  4. Όποιος φοιτητής συμπληρώσει τουλάχιστον το 20% της τελικής βαθμολογίας, χωρίς την τελική εξέταση θα μπορεί να παρακαθήσει σε επαναληπτική εξέταση
  5. Αν ένας φοιτητής αποτύχει σε μάθημα αλυσίδας, προτείνουμε να μπορεί να παρακολουθήσει το επόμενο μάθημα αλυσίδας στην τρέχον ακαδημαϊκή χρονιά.
  6. Όλοι οι φοιτητές να μπορούν να διεκδικήσουν βαθμολογία όπως και στην πρώτη εξεταστική περίοδο, αφού θα εξετάζονται με την ίδια ύλη και με τα ίδια κριτήρια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κοινοποίηση της βαθμολογία των φοιτητών (χωρίς την τελική εξέταση) πριν από κάθε εξεταστική.

Με την καταρχήν συζήτηση που είχε η Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ. με το Πανεπιστήμιο φαίνεται να υπάρχουν αρκετά σημεία διαφωνίας: π.χ. το πανεπιστήμιο ζητά οι φοιτητές να πληρώνουν το ποσό των 75 ευρώ για να μπορούν να παρακαθίσουν σε εξετάσεις, ή οι φοιτητές να μην μπορούν να διεκδικήσουν βαθμολογία πάνω από το C.

Ζητούμε την εφαρμογή της Β ΄Εξεταστικής από το υφιστάμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Δηλώνουμε ότι μέσω της Φοιτητικής Ένωσης θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα με σκοπό την όσο το δυνατό σωστότερη εφαρμογή της Β ΄Εξεταστικής».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










85