Προοδευτική: Οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, δικαίωσαν τους αγώνες μας


Στις Τμηματικές Εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 30/11, η Προοδευτική Κ.Φ. απέσπασε 646 ψήφους (67,36%) στις σχολές και 652 ψήφους (67,22%) στα τμήματα έναντι της συναγερμικής ΦΠΚ Πρωτοπορία η οποία απέσπασε ποσοστά 32,64 % και 32,78% στις σχολές και στα τμήματα αντίστοιχα.

Η μεγάλη αυτή νίκη, χαρακτηρίζεται και από το γεγονός ότι η Προοδευτική κέρδισε όλες τις σχολές και όλα τα τμήματα, με μεγάλη μάλιστα διαφορά, στέλλοντας έτσι στα συμβούλια σχολών και τμημάτων τους διπλάσιους εκπροσώπους από ότι η Πρωτοπορία.

Ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά, πως οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, δικαίωσαν τους αγώνες της Προοδευτικής, στήριξαν τους αγώνες μας για ένα Πανεπιστήμιο μακριά από την εκμετάλλευση και την αισχροκέρδεια, που θα έχει στο επίκεντρο του τους φοιτητές και όχι το κέρδος. Παράλληλα οι φοιτητές έδωσαν το πιο ηχηρό χαστούκι στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, καθώς η στήριξη τους αυτή θεωρείται δικαίωση των αγώνων για την άρση της παρανομίας και άμεση μείωση των διδάκτρων.

Η Προοδευτική αντιλαμβάνεται τη στήριξη αυτή ως τη δέσμευση για τη συνέχιση του αγώνα στα πολλά μέτωπα που ανοίγονται μπροστά μας, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Η Προοδευτική Κ.Φ δεσμεύεται για καινούργιες μάχες για τη μείωση των διδάκτρων και τερματισμό της παρανομίας από τον ιδιοκτήτη, για δωρεάν Β’ Εξεταστική σε όλους τους κλάδους σπουδών, για κατάκτηση δικαιωμάτων και παροχών από το Πανεπιστήμιο (δωρεάν σημειώσεις και βιβλία, γραφική ύλη κ.ά.).

Είναι κοινή παραδοχή πως το Πανεπιστήμιο είναι η μικρογραφία της κοινωνίας, έτσι και τα εκλογικά αποτελέσματα είναι το δείγμα του δρόμου που ακολουθεί η νέα γενιά του τόπου η οποία δεν συμβιβάζεται με την εκμετάλλευση και το λαϊκισμό, αλλά συστρατεύεται με την αριστερά ως εκείνη την πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της. Με την ψήφο στην Προοδευτική, είναι ξεκάθαρο πως για άλλη μια φορά οι νέοι απέρριψαν την ισοπέδωση και την πολεμική που δέχεται η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ και έστειλαν τα μήνυμα ότι η αριστερά με επικεφαλής το ΑΚΕΛ, θα βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων από άκρη σε άκρη της Κύπρου».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










234