Προοδευτική ΟΛΤΕΚ: Η θετική απόφαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης


Παράλειψη από τον πρόεδρο ΟΛΤΕΚ

Η Προοδευτική Κίνηση με ανακοίνωσή της εκφράζει την ευαρέσκεια της για την απόφαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, υπόθεση αρ. 70/2016(2) και ημερομηνίας 23 Μαΐου 2016, με την οποία επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο στον Τηλεοπτικό Σταθμό «MEGA», για παράβαση βασικών άρθρων των «Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Νόμων».

Ακολούθως αναφέρει τα εξής:

«Ήταν καιρός να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς κάποιες εκπομπές και προς συγκεκριμένους δημοσιογράφους ότι τα ζητήματα της εκπαίδευσης και ειδικότερα αυτά της Τεχνικής Εκπαίδευσης δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα και με λαϊκισμούς ούτε μπορούν να προσφέρονται σαν θυσία στο βωμό για ψηλότερους δείκτες τηλεθέασης.

Συγχαίρουμε τη διεύθυνση και το Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων της Τεχνικής Σχολής Μακάριος Γ’ για το θαρραλέο και σωστό τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα υπερασπιζόμενοι με τον καλύτερο τρόπο το κύρος της Τεχνικής Εκπαίδευσης και την ακεραιότητα και εντιμότητα των συναδέλφων μας. Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν επίσης η ΔΜΤΕΕ αλλά και η ΟΛΤΕΚ δια μέσου του προέδρου της.

Την ίδια στιγμή προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ κ. Μιχάλη Τσιάρλιστο και κατ’ επέκταση τη Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ από το ακόλουθο απόσπασμα της Απόφασης:

«Στα πλαίσια της διερεύνησης του υπό αναφορά παραπόνου και επικαλούμενη τον Κανονισμό 42(4) των προαναφερθέντων Κανονισμών, η λειτουργός διερεύνησης της Αρχής με επιστολές της ημερομ. 16.2.2016 προς: α) το Γενικό Διευθυντή του τηλεοπτικού οργανισμού «MEGA», β) το Διευθυντή της Τεχνικής Σχολής Μακάριος Γ΄ κ. Γιώργο Χατζημιχαήλ και γ) τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ (Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου) κ. Μιχάλη Τσιάρλιστο, ζήτησε όπως την πληροφορήσουν γραπτώς για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούσαν στην εν λόγω υπόθεση.

Ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Μακάριος Γ΄ κ. Γιώργος Χατζημιχαήλ με επιστολή του ημερομ. 24.2.2016 και ο οργανισμός, με επιστολή του Δικηγόρου του κ. Κώστα Κατσαρού (Αιμιλιανίδης, Κατσαρός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.) ημερομ. 25.2.2016, κατέθεσαν τις ζητούμενες πληροφορίες. [Δεν υποβλήθηκε οποιαδήποτε απαντητική επιστολή από τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ κ. Μιχάλη Τσιάρλιστο.]»

Ως παράταξη έχουμε επισημάνει και αναφέραμε στην πρόσφατη συνεδρία του ΚΔΣ (ημ. 21/7/16), την πολύ σοβαρή παράλειψη και αναμένουμε από τον πρόεδρο της οργάνωσης μας κ. Μιχάλη Τσιάρλιστο που ήταν ο άμεσα εμπλεκόμενος αλλά και από τη γραμματεία να δώσουν επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις γιατί παρέλειψαν, ή απέφυγαν, να απαντήσουν γραπτώς στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης όπως τους είχε ζητηθεί.

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ έστω και αργά, να επικοινωνήσει γραπτώς με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για πλήρη αποκατάσταση του θέματος. 

Εμείς πιστεύουμε πως όχι μόνον ο πρόεδρος αλλά και όλοι οι αξιωματούχοι της ΟΛΤΕΚ έχουν καθήκον και υποχρέωση, ανά πάσα στιγμή, να υπερασπίζονται και να στηρίζουν την Τεχνική Εκπαίδευση και τους συναδέλφους μας που με ευσυνειδησία επιτελούν το δύσκολο έργο τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










193