Πρώτη Τελετή Αποφοίτησης Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του ΙΝΓΚ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, την Πέμπτη 30/10/2014 στις 6.30μ.μ. η 1η τελετή αποφοίτησης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ), του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί Παιδείας Δρ. Κώστας Καδής και Υγείας Δρ. Φίλιππος Πατσαλής οι οποίοι και βράβευσαν τους αριστούχους απόφοιτους της Σχολής.

Συνολικά απονεμήθηκαν 37 πτυχία επιπέδου Μάστερ: 20 στον κλάδο της Ιατρικής Γενετικής και 17 στον κλάδο της Μοριακής Ιατρικής.

Στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΣΜΙΚ, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, ανέφερε πως με τη λειτουργία της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, ολοκληρώθηκε και επίσημα, το τρίπτυχο υπηρεσίες-έρευνα-εκπαίδευση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, μοντέλο μοναδικό και άκρως πετυχημένο για τη χώρα  μας. Η ίδρυση της  Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, ήταν η ολοκλήρωση μιας επίμονης προσπάθειας για προσφορά εκπαίδευσης υψηλού ποιοτικού επιπέδου, εξασφαλίζοντας στους απόφοιτους της Σχολής, την επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία τους στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ο Καθ. Φυλακτού αποχαιρέτησε τους απόφοιτους της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, συγχαίροντας τους για την επιτυχία τους, με την ευχή για κάθε πρόοδο στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους, σημειώνοντας πως η σημερινή ημέρα είναι η σημαντικότερη στην ακαδημαϊκή τους πορεία.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και οι ακόλουθοι χορηγοί της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, που με την στήριξη τους στους φοιτητές της ΣΜΙΚ, επιδεικνύουν υψηλό επίπεδο κοινωνικής υπευθυνότητας  και συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της ιατρικής έρευνας:

  • Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη
  • Τράπεζα Eurobank
  • Όμιλος Ελληνικής Τράπεζας
  • ΟΠΑΠ Κύπρου

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου προσφέρει πλήρως αξιολογημένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού, στους κλάδους της Μοριακής Ιατρικής και Ιατρικής Γενετικής. Επιπρόσθετα, από το Σεπτέμβριο του 2015, θα προσφέρονται και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους κλάδους της Νευροεπιστήμης και της Βιοιατρικής Έρευνας. Για περισσότερες πληροφορίες στο 22392840 και στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192