Πρύτανης Χριστοφίδης: Η Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» του Π.Κ. θα καταστεί Εθνική Βιβλιοθήκη


 Το Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» του Πανεπιστημίου Κύπρου θα είναι έτοιμο και θα εγκαινιαστεί τα μέσα του 2015. Αυτό ανέφερε σήμερα τους δημοσιογράφους σε ξενάγηση στο έργο,  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Χριστοφίδης. Ο κ. Χριστοφίδης ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας για τη διαβεβαίωση που του έδωσε ότι παρά την οικονομική κρίση, το έργο θα προχωρήσει κανονικά χωρίς περικοπές κονδυλίων. 

Πολύτιμος αρωγός στην πραγματοποίησή του είναι η σημαντικότατη δωρεά ύψους €8.000.000 (επιπρόσθετα της δωρεάς, €1.500.000 αφορούν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό) από την κ. Έλλη Ιωάννου, εις μνήμην του συζύγου της Στέλιου Ιωάννου.

Το έργο, σχεδιασμένο από το διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean Nouvel είναι λιτό, αλλά εντυπωσιακό και θα αποτελεί σημείο αναφοράς της Κύπρου, κατατάσσοντάς την στον παγκόσμιο χάρτη της αρχιτεκτονικής.

Η Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» θα στεγάσει 1.000.000 έντυπους τόμους, πάνω από 30.000 τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών και 150 βάσεις δεδομένων.

Ο κ. Πρύτανης τόνισε ότι Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» θα είναι ανοικτή για όλο το κοινό της και θα καταστεί  Εθνική Βιβλιοθήκη για τον τόπο

Η Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» θα αποτελέσει το κομβικό σημείο της Πανεπιστημιούπολης των μελλοντικά δέκα χιλιάδων φοιτητών όπως και μικρών παιδιών που θα μπορούμε την επίσκεψη του να δουν τι είναι η γνώση και η πληροφόρηση

Καταλήγοντας είπε ότι όταν στο μέλλον κάποια τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού θα προβάλλουν  την Κύπρο θα δείχνουν το κτήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










112