ΠΣΓΑ ΟΕΛΜΕΚ: Προχωρήστε σε προαγωγές και μονιμοποίηση των συμβασιούχων


Με απόφασή της η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα να  προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αποπαγοποίηση των προαγωγών και των μονιμοποιήσεων για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης και άμεση συνέχιση της διαδικασίας προαγωγών από το σημείο που διακόπηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Ακολουθεί ολόκληρη η απόφαση της ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ:

   «Με απόφαση της Βουλής τον περασμένο Μάη παγοποιήθηκε η διαδικασία προαγωγών στη δημόσια και στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία, καθώς και μονιμοποίησης των συναδέλφων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τη στιγμή που είχε αποφασιστεί να προωθηθεί η μονιμοποίηση 179 συμβασιούχων.

    Σ’ ό, τι αφορά την απόφαση για την παγοποίηση των προαγωγών, ειδικά στην εκπαίδευση, την στιγμή κατά την οποία η διαδικασία προαγωγής βρισκόταν σε εξέλιξη και ήδη οι μισοί συνάδελφοι πήραν τις προαγωγές τους, αυτή δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.

   Εκτός από τις 136 θέσεις των οποίων δεν προχώρησε η διαδικασία πλήρωσης λόγω της παγοποίησης, το τελευταίο οκτάμηνο έχουν αφυπηρετήσει πρόωρα δεκάδες συνάδελφοι, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν τις 280 οι κενές θέσεις Διευθυντών, Β.Δ.Α. και Β.Δ..

   Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρά διοικητικά προβλήματα μέσα στα σχολεία, τα οποία υπολειτουργούν και σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δεδομένα της σημερινής εποχής.

   Σ’ ό, τι αφορά την παγοποίηση των μονιμοποιήσεων, η απόφαση αυτή δημιουργεί αδικίες και στρεβλώσεις στον πίνακα διοριστέων και συνάδελφοι που σήμερα έπρεπε να υπηρετούν ως μόνιμοι, κινδυνεύουν να μη διοριστούν ούτε ως συμβασιούχοι.

   Σίγουρα είναι θετική εξέλιξη και την χαιρετίζουμε, η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με βάση την οποία η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονιμοποίηση 251 συναδέλφων.

    Για να λυθεί όμως το πρόβλημα, πρέπει να πληρωθούν όλες οι κενές θέσεις που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 500.

   Στα πλαίσια αυτά καλούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και τα κόμματα, να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις και διακηρύξεις τους σύμφωνα με τις οποίες η Παιδεία, που είναι η σημαντικότερη επένδυση του τόπου, θα πρέπει να περάσει αλώβητη από την κρίση και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αποπαγοποίηση των προαγωγών και των μονιμοποιήσεων για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης και άμεση συνέχιση της διαδικασίας προαγωγών από το σημείο που διακόπηκε τον περασμένο Απρίλιο.

   Η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ να παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν χρειαστεί να προχωρήσει και σε δυναμικά μέτρα για επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147