Σαμαράς: Δημιουργούμε μια νέα Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα


ΑΘΗΝΑ- Η κρίση έχει αναδείξει ξαφνικά και απότομα όλα τα κακώς κείμενα της χώρας που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διορθώσει αλλιώς δεν μπορεί να ορθοποδήσει ο τόπος σημείωσε σε ομιλία του στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τις νέες πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις για την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ως παράδειγμα της προσπάθειας αυτής που συνεχίζεται παρά τις κραυγές, τα ψέματα και τις ύβρεις «όσων δεν θέλουν προχωρήσει τίποτε»,  ο κ. Σαμαράς έφερε τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Όπως υπογράμμισε η απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ προσωρινά λήφθηκε με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη θέση της.  Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά των «συνδικαλιστών της δημοσιογραφίας» γιατί απαγορεύουν, όπως είπε, να μεταδίδονται δηλώσεις ακόμη και στο ραδιόφωνο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που προσπαθεί να εκφράσει την γνώμη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και γιατί «κόβουν» στον αέρα και απαγορεύουν ανακοινώσεις του κόμματος την ώρα που δίνουν ειδική άδεια εκπομπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφία ούτε, βέβαια, ελευθεροτυπία. Είναι το νοσηρό κομματικό χθες που μας έφτασε μέχρι εδώ. Δημιουργούμε μια νέα Ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Εκείνοι που αντιστέκονται δεν υπερασπίζονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπίζονται αυτή την ΕΡΤ που υπήρχε μέχρι χθες» συνέχισε ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ «εστία αδιαφάνειας και σπατάλης», και εκτιμώντας ότι ορισμένοι ενοχλούνται που αυτό θα σταματήσει να υπάρχει.  

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο για την νέα δημόσιο Ραδιοτηλεόραση θέτει τα θεμέλια για την πιο ριζοσπαστική και την πιο δημοκρατική μεταρρύθμιση που έχει γίνει στα ΜΜΕ στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι τόλμη πλέον είναι να μην ανέχεται κανείς το χτες που σάπισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην υπογραφή συμφωνίας για τη χορήγηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 500.000.000 ευρώ στην ελληνική αγορά υπό την μορφή κεφαλαίων αντασφάλισης, που θα ανακυκλώνονται τρεις φορές το χρόνο, καλύπτοντας τις εγγυητικές επιστολές εγγυητικών επιχειρήσεων σε ετήσια βάση 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Τόνισε ότι στόχος είναι να καλυφθεί και το παραμικρό κενό ρευστότητας στην αγορά μέχρις ότου ολοκληρωθεί η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Συμπλήρωσε, δε, ότι η άμεση ανταπόκριση της Τράπεζας Επενδύσεων αποτελεί δείγμα της αναγνώρισης των βημάτων που κάνει η Ελλάδα.

Με την εφαρμογή του προγράμματος «επιχειρηματική επανεκκίνηση», διατίθενται, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, στην αγορά 450 εκατομμύρια ευρώ για κεφάλαιο κίνησης, με επιτόκιο κάτω του 5%. Επίσης, μέσω του ΕΤΕΑ, διατίθενται άλλα 316 εκατομμύρια ευρώ στην παροχή επενδυτικών δανείων για στοχευμένες δραστηριότητες που μπορούν να πάνε μπροστά την Οικονομία.  Αυτά σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της επανακεφαλαιοποίησης, την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και την επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ παγιώνουν, κατά τον Πρωθυπουργό, τη σταθεροποίηση της οικονομίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










130