Σε κατάληψη του κτιρίου του Λυκείου Κύκκου Πάφου προχωρά σήμερα ο Σύνδεσμος Γονέων


 Έντονα αντέδρασε ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Κύκκου μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μεταστέγαση του Νικολαΐδειου Γυμνασίου Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του Νικολαιδείου στο Λύκειο Κύκκου. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Κύκκου αποφάσισε την κατάληψη του κτιρίου του Λυκείου Κύκκου στις 08:00 το πρωί με σκοπό  την αναστολή της μεταφοράς.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Κύκκου Ανδρέας Μαραθεύτης ανέφερε  στο ΚΥΠΕ πως η απόφαση για την κατάληψη του κτιρίου Κύκκου λήφθηκε την Παρασκευή  ύστερα από έκτακτη σύσκεψη του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου

Η σύσκεψη – όπως είπε – έγινε  μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την ανακοίνωση  που εξέδωσε το Υπουργείο  Παιδείας και Πολιτισμού ότι το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο Πάφου, λόγω ακαταλληλότητας του σχολικού κτηρίου, μεταστεγάζεται από το προσεχές σχολικό έτος 2014-2015 στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Λυκείου Κύκκου Πάφου, και ότι το  Λύκειο Κύκκου Πάφου θα συστεγάζεται με το Γυμνάσιο για τα επόμενα δύο έτη και στη συνέχεια το Λύκειο θα καταργηθεί. 

Με την απόφαση αυτή επίσης το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πως  αντιμετωπίζεται μια εκκρεμότητα που υφίσταται για δέκα σχεδόν χρόνια, αφού η μεταστέγαση του Νικολαΐδειου Γυμνασίου Πάφου αποτελεί υλοποίηση παλαιότερης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που λήφθηκε ομόφωνα το 2005, σύμφωνα με την οποία το Λύκειο Κύκκου Πάφου θα έπρεπε «να μετατραπεί σε Γυμνάσιο μετά τη συμπλήρωση της ανέγερσης των δύο νέων Λυκείων στη Γεροσκήπου και στην Έμπα». 

Ο κ. Μαραθεύτης εξέφρασε την έντονη οργή, θλίψη και απογοήτευση του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Κύκκου γιατί – όπως είπε- δεν εξετάστηκε καμία εναλλακτική πρόταση από αυτές που είχε προτείνει ο Σύνδεσμος . Πρόσθεσε ακόμη πως η μεταστέγαση του Νικολαΐδειου Γυμνασίου Πάφου αποφασίστηκε, μέσα στα πλαίσια υλοποίησης παλαιότερης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που λήφθηκε ομόφωνα το 2005.

Εξάλλου ο Βάσος Βασιλείου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η Ομοσπονδία στηρίζει την απόφαση του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Κύκκου. Ο κ. Βασιλείου κάλεσε επίσης τον Δήμαρχο Πάφου , τους Δημοτικούς συμβούλους, και τους βουλευτές της Επαρχίας να παραστούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Γονέων με την κατάληψη του κτιρίου του Λυκείου Κύκκου .

Κάλεσε τέλος την Σχολική Εφορεία Πάφου που έχει την ευθύνη για την μετακίνηση του σχολείου να μην προχωρήσει στην πραγματοποίησή της.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171