ΣΕΠΚΑ: Ο Κενεβέζος στέλνει στην ανεργία δεκάδες εκατοντάδες εκπαιδευτικούς


Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης Κύπρου με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι με το νέο σχέδιό του για πρόσληψη εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας, «με μαθηματική ακρίβεια στέλνει στην  ανεργία δεκάδες εκατοντάδες, οικογενειάρχες εκπαιδευτικούς μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου που προβλέπει το σχέδιο του».

Αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΕΠΚΑ:

«Σε μαγικό κόσμο φαίνεται ότι ζει ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Κενεβέζος μη μπορώντας να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του.

Κόντρα σε όλους (κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις) και με μόνους συμπαραστάτες τους πανεπιστημιακούς , παρουσίασε κάποιες δήθεν αλλαγές στο σχέδιο του από τις οποίες όμως απουσιάζει η εξαίρεση των εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα προϋπηρεσιακής κατάρτισης, των εκτάκτων και των αντικαταστατών όπως του ζητούν επιτακτικά όλα τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και εξαντλώντας την  γενναιοδωρία του έδωσε 5 μονάδες σε όσους παρακολούθησαν την προϋπηρεσιακή κατάρτιση!

Σε αντίθεση με την δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος ο κ. Κενεβέζος με μαθηματική ακρίβεια στέλνει στην  ανεργία δεκάδες εκατοντάδες, οικογενειάρχες εκπαιδευτικούς μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου που προβλέπει το σχέδιο του.

 Δυστυχώς ο υπουργός επιλέγει τον δρόμο της αντιπαράθεσης αφού η στάση του, δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεννόησης και το επόμενο βήμα είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις με πρώτη την 2ωρη στάση στις 11 Δεκεμβρίου και  πορεία προς το προεδρικό όπου θα συνέλθει το Συμβούλιο Παιδείας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτή θα είναι η πρώτη από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα κορυφωθούν με διάφορες ενέργειες που θα ανακοινώσουμε προσεχώς ανάλογα με την εξέλιξη και την πορεία που θα έχει το ζήτημα».

Καλούμε τον υπουργό να αντιλήφθη έστω και τώρα ότι πρέπει να διεξάγει πραγματικό διάλογο να αφήσει κατά μέρος τα πείσματα και να συνεργαστεί με τις οργανώσεις και τα κόμματα για να καταλήξουν σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο.

Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρέμβει για να αποτρέψει μια αχρείαστη αντιπαράθεση και αναστάτωση σε περίοδο κρίσης που διανύουμε».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










142