ΣΕΠΚΑ: Το νέο Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών ισοπεδώνει και καταργεί όσους έκαναν την Προϋπηρεσιακή


«Απογοήτευση, και οργή προκάλεσε η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Σύστημα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης. Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι η πρόταση αγνοεί παντελώς τους 1050 συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν το πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης, για το οποίο, το κράτος ξόδεψε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να το πραγματοποιήσει. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προσθέτει, εργάζονται από 3 έως 8 χρόνια στα δημόσια σχολεία.

Συνεχίζοντας παρατηρεί:  

«Στην ουσία τους καταργεί και τους ισοπεδώνει αφού καμιά πρόνοια στην πρόταση δεν αναφέρεται  σε αυτούς.

Για μας, η πρόταση είναι απαράδεχτη και εμμένουμε στην πάγια και καθόλα δίκαιη θέση μας , για μόνιμο διορισμό όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης και ακολούθως να ισχύσει το όποιο νέο σύστημα διορισμού.

Παρά τις επανειλημμένες κρούσεις μας για συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας μέχρι στιγμής αρνήθηκε να το πράξει. Τον καλούμε έστω και τώρα να μας δεχτεί για να εκφράσουμε τις θέσεις και απόψεις μας επί του θέματος.

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε με κανένα τρόπο να  θυματοποιηθούμε και ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά με όλα τα διαθέσιμα μέσα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144