Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι αρχές του ΤΕΠΑΚ λόγω μειωμένου προϋπολογισμού


Σαφή προειδοποίηση στην Κυβέρνηση και στη Βουλή  να μη μειωθεί ακόμη περισσότερο ο προϋπολογισμός του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου έστειλαν σήμερα, στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, οι πρυτανικές αρχές του ΤΕΠΑΚ.  Τον περασμένο Αύγουστο, μετά και από τις μειώσεις των μισθών των ακαδημαϊκών και του διοικητικού προσωπικού, ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ μειώθηκε στα 61 εκατομμύρια ευρώ. Για το 2013, μετά τις επαφές  των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας  ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 47 εκατομμύρια. Όμως, η Βουλή ενέκρινε μόνο τα 40,2 εκατομμύρια με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα.

    Η Πρύτανης  Ελπίδα Κεραυνού μας είπε ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το ποσό των 47, στο οποίο περιλαμβάνονται και δύο εκατομμύρια για το συνταξιοδοτικό των μελών του ΤΕΠΑΚ, θα περιοριστεί  το αναπτυξιακό  ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Επίσης προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος, κάποιοι ακαδημαϊκοί να έρχονται από το εξωτερικό στο πανεπιστήμιο,  να βλέπουν τα άσχημα δεδομένα και φεύγουν. Επίσης προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην λειτουργήσουν τα νέα Τμήματα που το Πανεπιστήμιο εξήγγειλε. «Είμαστε προβληματισμένοι» λόγω της κρίσης  είπε η Πρύτανης, «όμως θα επιδιώξουμε να είμαστε ευέλικτοι και να χρησιμοποιήσουμε κονδύλια για την ανάπτυξη από τα ίδια έσοδα μας» κατέληξε.

Ο Αντιπρύτανης Ανδρέας Αναγιωτός αφού υπέδειξε ότι από το ποσό του προϋπολογισμό το 75% πηγαίνει στη μισθοδοσία, προειδοποίησε με τη σειρά του ότι σε περίπτωση που η Βουλή δεν εγκρίνει και τα υπόλοιπα πέντε εκατομμύρια, τότε το πανεπιστήμιο θα υπολειτουργεί.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Δημήτρης Κοντίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για μείωση των ενοικίων και είπε ότι με το 90% των ιδιοκτητών των υποστατικών έχει επέλθει συμφωνία για μείωση μέχρι και 30%.

Περισσότερα στην παρουσίαση που έκανε η Πρύτανης Ελπίδα Κεραυνού σε προηγούμενη είδησή μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










227