Σιζόπουλος: Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει σταθερά να στηρίζει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπείας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, με τον Υπουργό Παιδείας. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό για αυτή τη συνάντηση, η οποία θεωρώ ότι είναι πολύ εποικοδομητική. Συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα που έχουν σχέση με την παιδεία και πώς μπορούμε ως ΕΔΕΚ, ανεξάρτητα αν είμαστε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, να συνδράμουμε θετικά και εποικοδομητικά εις την επίλυση αυτών των προβλημάτων και κυρίως στη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Μπορώ να αξιολογήσω τρία θέματα από όλα όσα έχουμε συζητήσει, ως τα πιο σημαντικά:  

  • Το πρώτο, τη διαβεβαίωση που έχουμε δώσει στον Υπουργό ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε σταθερά να στηρίζουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία θα πρέπει να είναι συνεχής, να είναι στοχοθετημένη και κυρίως να αρχίζει από την προδημοτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, που να μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης παιδείας.
  • Το δεύτερο έχει σχέση με τη μεγάλη έλλειψη στέγης για τους φοιτητές μας, κυρίως στην Λευκωσία και τη Λεμεσό και κατά πόσο θα μπορούσε να προχωρήσει από πλευράς της κυβέρνησης, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης, η ανέγερση φοιτητικών εστιών. Να μπορούν να δώσουν στους φοιτητές μας στέγη, ποιοτική μεν αλλά σε χαμηλό κόστος. Έτσι ώστε να μην υπάρχουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
  • Το τρίτο είναι θέματα που έχουν σχέση κυρίως με την ιδιωτική εκπαίδευση και κάποια αιτήματα τα οποία έχουν τεθεί, πώς θα μπορούσαμε να τα εντάξουμε στο πλαίσιο ακριβώς της επίλυσης των θεμάτων που αφορούν την κυπριακή παιδεία.

Φυσικά υπήρξαν και άλλα θέματα, για τα θέματα της ασφάλειας, της αξιολόγησης, τα θέματα του εκπαιδευτικού ή του αναλυτικού προγράμματος που αντιλαμβάνεστε ότι εάν θα τα αναλύαμε το κάθε ένα ξεχωριστά, θα θέλαμε πάρα πολύ χρόνο. Όμως για ακόμη μια φορά εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την ανταπόκρισή του, η οποία υπήρχε μέχρι στιγμής και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει. Για ακόμη μια φορά να τον διαβεβαιώσουμε και επίσημα ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα στηρίξουμε αποφασιστικά κάθε απόφαση και ενέργεια του Υπουργείου που θα στοχεύει στην βελτίωση του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων μορφωτικών υπηρεσιών στα παιδία μας».
Ακολούθως, ο κ. Χαμπιαούρης δήλωσε:
«Κύριε Πρόεδρε να σας ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου, τόσο εσάς προσωπικά, όσο και τους συνεργάτες σας για τη στήριξη όσον αφορά τα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Οι εισηγήσεις σας ήταν, είναι και θα παραμείνουν εποικοδομητικές. Μας δίνετε δύναμη με αυτή σας την στάση και να είστε σίγουρος ότι κανένας δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα, που πολύ σωστά έχετε αναφέρει, οδηγεί στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Ναι, έχουμε αγγίξει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, έγιναν εποικοδομητικές εισηγήσεις και μαζί προχωράμε για το καλό των παιδιών μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










322