Σοκ: 2.200 λιγότεροι μαθητές σε Γυμνάσια Λύκεια το Σεπτέμβρη


Σοκ στο Υπουργείο Παιδείας σε ότι αφορά τη Μέση Εκπαίδευση.  Σύμφωνα με σημερινά  επίσημα στοιχεία, στους 2.200 έφθασαν οι λιγότεροι μαθητές σε σύγκριση με πέρσι και όλα πάλι αλλάζουν. Οι αρχικοί υπολογισμοί του υπουργείου ήταν 1200 λιγότεροι μαθητές σε σύγκριση με πέρσι, όμως τα δεδομενα διαφοροποιήθηκαν τελευταίως, κυρίως με τη φυγή πολλών αλλοδαπών μαθητών λόγω κρισης. Το Paideia-News είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από τις 10 Ιουλίου αποκαλύπτοντας-  ότι μόνο στη Λευκωσία και Λάρνακα τα τμήματα έχουν μειωθεί κατά 20 λόγω μειωμένου αριθμού μαθητών. Κανείς όμως δεν προέβλεπε ότι ο αριθμός θα ανερχόταν στους 2.200.    

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του Paideia-News, αυτοί που υπολόγιζαν ότι αρκετοί μαθητές από τα ιδιωτικά σχολεία θα μεταπηδούσαν στα δημόσια και το πρόβλημα θα μειωνόταν έχουν πέσει έξω αφού ελάχιστοι είναι αυτοί  που έκαναν μετεγγραφή. Με τα σημερινά δεδομένα, η κατάσταση σε ότι αφορά τον επαναδιορισμό των συμβασιούχων  δεν είναι και η καλύτερη.

Ωστόσο, από τη μια η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επαναδιορισμό όλων συμβασιούχων και η αισιοδοξία του υπουργού Παιδείας που εξέφρασε πρόσφατα  κατά τη συνάντησή του με την ΟΕΛΜΕΚ, για επαναδιορισμό της συντριπτικής τους πλειοψηφίας περιορίζουν τις αρνητικές συνέπειες.    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181