Στη σημερινή συνάντηση ΔΗΣΥ, εκπαιδευτικών κρίνεται η τύχη του σχεδίου Κενεβέζου για διορισμούς


Το προτεινόμενο από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο για πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία θα κριθεί εν πολλοίς από τη σημερινή  συνεδρία που θα έχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού στις 11.30 το πρωί.

Με βάση τις δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΗΣΥ, αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι το προτεινόμενο σχέδιο Κενεβέζου δε γίνεται αποδεκτό και αλλάζει εκ βάθρων.  Την περασμένη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης είχε τονίζει τα εξής:

  1. 1.     Ενδεικτικά, προτείνουμε επέκταση της μεταβατικής περιόδου πέραν των τεσσάρων χρόνων, όπως και ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν στα σχολεία μας εδώ και πολλά χρόνια.
  2. 2.     Θα πρέπει να εξεταστούν κάποια άλλα στοιχεία όπως η μοριοδότηση του έτους κατάθεσης του πτυχίου κι όχι απόκτησής του, η μοριοδότηση της βαθμολογίας του πτυχίου, ο τρόπος λειτουργίας της παιδαγωγικής κατάρτισης, η ρύθμιση, η βαρύτητα και η μορφή των γραπτών εξετάσεων καθώς και άλλες παράμετροι.

Προηγήθηκαν παρόμοιες θέσεις της ΝΕΔΗΣΥ, η οποία χαρακτηρίζει την μεταβατική περίοδο των τεσσάρων χρόνων ατυχές γεγονός:

«Η μεταβατική περίοδος χρειάζεται αναπροσαρμογή στα νέα δεδομένα. Τα τέσσερα χρόνια που προτείνονται είναι τουλάχιστον ατυχές γεγονός. Μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμού, επιβάλλεται ισχυρή σταδιακή μεταβατικότητα και παράλληλη λειτουργία για ένα χρονικό διάστημα, παλαιάς και καινούριας επετηρίδας, ώστε να μη θυματοποιηθούν οι υποψήφιοι, οι οποίοι μετά από ενδεχόμενα μακροχρόνια αναμονή έφθασαν προ του διορισμού. Επίσης, θα μπορούσε να αλλάξει και η ποσόστωση, με βάση τα δεδομένα που δημιουργούνται. Οι ίδιες αναλογίες θα πρέπει να καταγραφούν και να τηρούνται και στις περιπτώσεις διορισμού στη θέση του αντικαταστάτη».

Όπως το Paideia-News πληροφορείται, οι θέσεις αυτές θα διαβιβαστούν και στην αυριανή συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και θα καθορίσουν τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Το γεγονός ότι και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ της μη θυματοποίησης των υποψηφίων που έφθασαν προ του διορισμού σε συνδυασμό με τους μονοψήφιους διορισμούς  που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, το νέο σχέδιο που θα υποχρεωθεί να δώσει ο υπουργός Παιδείας θα μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά σε βάθος χρόνου.    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










179