Στην ΕΔΥ για διευθυντή Δημοτικής και Τεχνικής του υπουργείου Παιδείας


 

Στη Δημοτική εκπαίδευση σήμερα, εκτελεί χρέη αναπληρωτή Διευθυντή, ο Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, ο οποίος είναι και υποψήφιος. Τη θέση διεκδικούν επίσης, άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί.

Για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή Δημοτικής είχε προηγηθεί τα τελευταία δύο χρόνια σκληρή νομική μάχη. Τη θέση είχε καταλάβει ο Αλέξανδρος Κουράτος, όμως η θέση του έπεσε στο δικαστήριο, μετά από προσφυγή του Στέλιου Στυλιανού, πέρσι το καλοκαίρι. Μετά από τέσσερις μήνες, ο κ. Στυλιανού διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Μαζί του, ως μέλος της ΕΕΥ διορίστηκε και ο κ. Κουράτος.

Για τη θέση του Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καθήκοντα αναπληρωτή εκτελεί ο Ηλίας Μαρκάτζιης, ο όποιος είναι επίσης ένας από τους υποψηφίους.

Σημειώνεται ότι ούτε στη Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας υπάρχει διευθυντής. Η θέση είχε πληρωθεί από τον Ευστάθιο Μιχαήλ, όμως η προαγωγή του έπεσε το δικαστήριο. Έκτοτε, το Υπουργείο Παιδείας περιμένει τη Γενική Εισαγγελία ν’ αποφανθεί, αν η θέση μπορεί να πληρωθεί με έναν από τους άλλους τρεις υποψηφίους που τη διεκδίκησαν στη τελευταία διαδικασία ενώπιον της ΕΔΥ, η αν θα προκηρυχθεί εκ νέου. Καθήκοντα αναπληρωτή εκτελεί σήμερα η κ. Δέσποινα Μαρτίδου.    

    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










226