Στις 28 Ιανουαρίου η Γενική και Εκλογική Συνέλευση της Παγκυπριας Ένωσης Επιστημόνων Χημικών


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ένωσης Επιστημόνων Χημικών (ΠΕΕΧ) καλεί στην Eτήσια Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, στις 18.30 π.μ., στο Αμφιθέατρο Α109 του Πανεπιστημίου Κύπρου στο κτήριο ΧΩΔ01 στην Πανεπιστημιούπολη Αθαλάσσας. Η Γ.Σ. του 2015 είναι και εκλογική.  Θα προηγηθεί κόψιμο βασιλόπιτας για το νέο έτος.

Με βάση το Καταστατικό (Άρθρο 13), η Ημερήσια Διάταξη έχει καθοριστεί ως εξής:

Ημερήσια Διάταξη:

  1. Έκθεση Δράσης του Δ.Σ. της  ΠΕΕΧ για το έτος 2014 (Πρόεδρος)
  2. Προγραμματισμός  Δράσης για το 2015 (Πρόεδρος)
  3. Οικονομική Έκθεση για το 2014 (Ταμίας)
  4. Ενημέρωση από το Συμβούλιο Εγγραφής Χημικών
  5. Έγκριση για δημιουργία νέου Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας της ΠΕΕΧ (Πρόεδρος)
  6. Οποιοδήποτε θέμα εγγραφεί από τα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 13.2.1 του Καταστατικού, μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου 2015 (στην ταχυδρομική ή την ηλεκτρονική διεύθυνση)
  7. Συζήτηση
  8. Εκλογή των εννέα (9) Μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των τριών (3) της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου
  9. Εκλογή τεσσάρων (4) αιρετών Μελών του Συμβουλίου Εγγραφής Χημικών

Υπενθυμίζονται ορισμένες βασικές πρόνοιες του Καταστατικού:

  • Η Γενική Συνέλευση έχει απαρτία με την παρουσία του ½ και ενός ταμιακά τακτοποιημένων μελών. Χωρίς αυτή την προϋπόθεση  απαρτία υπάρχει μισή ώρα μετά την ώρα έναρξης.
  • Δικαίωμα συμμετοχής σε τυχόν ψηφοφορίες έχουν όσοι είναι ταμιακά τακτοποιημένοι δηλ. όσοι έχουν καταβάλει τις συνδρομές του τρέχοντος έτους (2015). Ενημερώνουμε όσους υπήρξαν μέλη της ΠΕΕΧ παλιότερα ότι από το 2012 με αλλαγές του καταστατικού η ιδιότητα του πλήρους μέλους και η κάρτα μέλους αποκτάται με πληρωμή της συνδρομής μόνο για το τρέχον έτος (25 Ευρώ).  Δεν απαιτείται πλέον αποπληρωμή προηγουμένων ετών. Το ΔΣ θεωρεί ότι, καθώς τα σοβαρά προβλήματα που παραδοσιακά αντιμετωπίζει ο Κλάδος έχουν επιδεινωθεί ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική κρίση, είναι καθοριστικής σημασίας η επανενεργοποίηση συναδέλφων που για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν για αρκετό καιρό στις δραστηριότητες της Ένωσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντική επίσης η ενεργοποίηση νέων Χημικών, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν πρωτοφανή ανεργία.
  • Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκλογή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου διασφαλίζεται η συμμετοχή τουλάχιστον ενός (1) εκπροσώπου από την Εκπαίδευση και τα Κλινικά Εργαστήρια, με τους περιορισμούς που θέτει το άρθρο 14.2.
  • Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλουν όλοι όσοι υπήρξαν μέλη της ΠΕΕΧ για τουλάχιστον 1 έτος (το 2014) (Άρθρο 15.3.2).

ΣΗΜ: Το Καταστατικό υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΠΕΕΧ http://www.chemistry.org.cy/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











134