Στις 6 Μαΐου η τελική εκδήλωση των Επιμορφωτικών Κέντρων Λευκωσίας του Υπ Παιδείας


Πραγματοποιείται και φέτος η Τελική Εκδήλωση των Επιμορφωτικών Κέντρων Λευκωσίας,στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο (Φιλοξένια) στις 6 Μαΐου 2015 και ώρα 7.00μ.μ. Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθενται έργα και κατασκευές, των μελών των Κέντρων, από τις ομάδες Αγγειοπλαστικής– Κεραμικής, Αγιογραφίας, Αργυροχοΐας, Διάταξης Λουλουδιών, Βιτρό, Ζωγραφικής, Κατασκευής Κούκλων Πορσελάνης, Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής, Ινδικής Μαγειρικής, Κινέζικης Μαγειρικής,Ζαχαροκατασκεύων, Ξυλουργικής, Ξυλογλυπτικής, Ηλεκτρικών Συσκευών, Κυπριακής Χειροτεχνίας, Κοπτικής-Ραπτικής, Σμίλες–Βελονάκι, Κεντήματος, Φωτογραφικής Τέχνης, Χειροτεχνιών και Χειροποίητων Κοσμημάτων.

Επίσης θα λειτουργήσει φιλανθρωπικό παζαράκι, του οποίου όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύνδεσμο «Ένα όνειρο μια ευχή» και θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει χορό και τραγούδι.

Τα Επιμορφωτικά Κέντρα προφέρουν ποικιλία διεπιστημονικών θεμάτων τα οποία εστιάζονται στη διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών, στις τέχνες και χειροτεχνίες, σε πολιτιστικά προγράμματα, στην υγεία, σε πρακτικές εφαρμογές, στην απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και σε άλλα θέματα γενικής φύσεως.

Παράλληλα, τα Επιμορφωτικά Κέντρα προσφέρουν δωρεάν μαθήματα, κάθε χρόνο, σε Ιδρύματα, Στέγες Ενηλίκων, Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων, στις Κεντρικές Φυλακές, σε Στρατόπεδα/Φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, καθώς και σε ειδικές ομάδες στις οποίες φοιτούν αναλφάβητοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, ανάπηροι, εγκλωβισμένοι, κατάδικοι, ψυχικά ασθενείς και άτομα τρίτης ηλικίας. Επίσης, προσφέρουν δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε παιδιά επαναπατρισθέντων Κυπρίων, σε πολιτικούς πρόσφυγες και σε Τουρκοκύπριους, καθώς επίσης και δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της Τουρκικής γλώσσας σε Ελληνοκύπριους.

Σήμερα τα Επιμορφωτικά Κέντρα Λευκωσίας εξυπηρετούν γύρω στους 10 000 ενήλικες καθώς και 450 αλλόγλωσσα παιδιά και σ΄ αυτά διδάσκουν 290προσοντούχοι εκπαιδευτές.

Επιπλέον, μέσα στα πλαίσια της υλοποίησης του «Προγράμματος Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Μετανάστες και Ξενόγλωσσους κατοίκους της Κύπρου», τα Επιμορφωτικά Κέντρα Λευκωσίας εργοδοτούν 25 εκπαιδευτές, οι οποίοι διδάσκουν την Ελληνική σε 400 ξενόγλωσσους ενήλικες μαθητές.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


57