Στο Σπίτι της Κύπρου παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ορέστη Ρωσσίδη


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου, "στη συνέχεια τον λόγο πήρε η δημοσιογράφος, πρώην Πρόεδρος Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου,  Αντριάνα Φλόρες-Μπόρκεθ, η οποία μίλησε για την ευαίσθητη γραφίδα του Ορέστη Ρωσσίδη, όπως αυτή διαφαίνεται στις ταξιδιωτικές του περιγραφές, μέσα από τις οποίες, όπως είπε, ταξινομεί τις γειτονιές του κόσμου σε είδη και κλίμακες του ρυθμού, λειτουργώντας ως παρατηρητής της κοινωνικής πραγματικότητας..

Ακολούθως, ο θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Καμπάνης αναφέρθηκε αποσπασματικά στις ταξιδιωτικές περιηγήσεις του Ορέστη Ρωσσίδη σημειώνοντας ότι «... παντρεύει τις ομορφιές της κάθε περιοχής και πολιτιστικής παράδοσης με τις επισημάνσεις για τις δημοκρατικές και προοδευτικές στιγμές της κάθε περιοχής, ενώ για κάθε περιοχή που περιγράφει, αναλύει σαν πολύπειρος μαέστρος, με μουσικούς όρους, το ταίριασμα των ταξιδιών με την αντίστοιχη μουσική υπόκρουση».

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχαριστίες του συγγραφέα τόσο στους εκλεκτούς ομιλητές όσο και στον Πρέσβη και στο Σπίτι της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομο βίντεο, επιμελημένο από τον κ. Ρωσσίδη, το οποίο ταξίδεψε το κοινό σε μέρη και μουσικές από όλο τον κόσμο, καταλήγει η ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192