Συμμετοχή φιλολόγων σε Ημερίδα:Μέθοδοι και στρατηγικές πλοήγησης στον κόσμο της νεοελληνικής γλώσσας


H Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, διοργανώνουν Ημερίδα, η οποία απευθύνεται σε φιλολόγους. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου στη Λευκωσία και θα επαναληφθεί το Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, στο Παράρτημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη Λεμεσό, από τις 8.45π.μ. -1. 00μ.μ.

Η Ημερίδα έχει ως βασικό στόχο την εξοικείωση των φιλολόγων με ποικίλες μεθοδολογικές προσεγγίσεις και στρατηγικές διδασκαλίας. Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σύντομες εισαγωγικές ομιλίες από την ακαδημαϊκό κ. Μαίρη Κουτσελίνη και από την κ. Γεωργία Κούμα, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων. Εν συνεχεία, οι φιλόλογοι θα συμμετάσχουν σε ένα από τα ακόλουθα βιωματικά εργαστήρια:

Α) Τεχνικές Συλλογικής Επαναδιατύπωσης Γραπτού Κειμένου Μαθητή /τριας Β) Διδασκαλία γραμματικού φαινομένου Γ) Διδασκαλία συντακτικού φαινομένου

Δ) Επεξεργασία/συνεξέταση κειμένων - λειτουργική γραμματική

Ε) Προώθηση του 1ουστόχου της χρονιάς «Γνωρίζω, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ» μέσα από διάφορα κειμενικά είδη

Η δήλωση ενδιαφέροντος από τους φιλολόγους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα, μπορεί να γίνει με υποβολή αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy) στην κατηγορία Ημερίδες, από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου 2014. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στους /Στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Για την επιτυχή καταχώρηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων, είναι απαραίτητη η προηγούμενη εγγραφή των φιλολόγων, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ημερίδα, ως χρηστών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy). Οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για όσους δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι, φιλοξενούνται στην οικοσελίδα του ιστοχώρου (http://www.pi-eggrafes.ac.cy). Τα ονόματα των φιλολόγων που θα λάβουν μέρος στην Ημερίδα θα ανακοινωθούν στις 19 Φεβρουαρίου 2014 στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (http://www.pi.ac.cy).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










141