Συμμετοχή φοιτητριών Αισθητικής του KES College σε Συνέδριο της CIDESCO Hellas στην Αθήνα


Υγείας, Αισθητικής, Ομορφιάς και Εναλλακτικών Θεραπειών

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το39ο Συνέδριο Υγείας, Αισθητικής, Ομορφιάς και Εναλλακτικών θεραπειών της CIDESCO Hellas που πραγματοποιήθηκε 25-27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στην Αθήνα. Το συνέδριο, δεν αποτελούσεμόνο μια απλή επιστημονική συγκέντρωση, αλλά και μια δυναμική κοινωνική συγκέντρωση στην οποία επαγγελματίες Αισθητικοί από Ελλάδα και Κύπρο είχαν την μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν και να μοιραστούν σκέψεις, προβληματισμούς και απόψειςγύρω από το επάγγελμα της Αισθητικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κολλεγίου: «Η συμμετοχή του KESCollege, τόσο με την αθρόα παρουσία των φοιτητριών τουόσο και με τις δύο πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με θέμα «Νομοθετικό πλαίσιο ασκήσεως του επαγγέλματος της Αισθητικού στην Κύπρο» και «Στρες και τεχνικές διαχείρισής του»που δόθηκαν από τον κ. Πέτρο Στυλιανού, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή τουKESCollegeκαι την
κ. Άντρη Σιδέρη-Γιαλλουράκη, καθηγήτρια και συντονίστρια του κλάδου Αισθητικής του KESCollegeαντίστοιχα, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως πολύ αξιόλογη.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το KES College είναι μέλος της CIDESCO International για αρκετές δεκαετίες, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στις φοιτήτριες των κλάδων Αισθητικής του κολλεγίου να παρακαθίσουν στις εξωτερικές εξετάσεις CIDESCO με πολύ ψηλά ποσοστά επιτυχίας».

Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ειδικό σεμινάριο το οποίο δίδαξε η καθηγήτρια αισθητικής Kanan Shah από την Ινδία. Το σεμινάριο περιλάμβανε θέματα όπως Ινδικό μασάζ κεφαλής, αποτρίχωση με κλωστή κ.α. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι φοιτήτριες του KES Collegeείχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιστημονικά θέματα περιλαμβανομένων επίκαιρων θεμάτων που αναφέρονται στη Αισθητική αλλά και σε σύγχρονους τομείς, Laser,Κρυολιπόλυση, Θεραπείες Προηγμένης Τεχνολογίας κλπ. Παράλληλα με το συνέδριο, πραγματοποιήθηκε έκθεση προϊόντων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με διαγωνισμό BodyPainting. Θέμα του διαγωνισμού ήταν «Οι Ομορφιές της Φύσης» και οι φοιτήτριες του KESCollege«διασταύρωσαν» τα πινέλα τους και τη δημιουργικότητά τους έχοντας ως καμβά το γυμνό ανθρώπινο σώμα. Οι διαγωνιζόμενες, με αστείρευτη έμπνευση, ξεδίπλωσαν όλο το ταλέντο τους πάνω στα κορμιά των δύο μοντέλων, έδειξαν το ταλέντο που διαθέτουν, παρουσίασαν το θέμα τους με τον πιο εντυπωσιακότρόπο που ως φυσικό επακόλουθο ήταν η κατάληψη της πρώτης θέσηςμεταξύ πέντε άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας κάνοντας τις ίδιες και το κολλέγιό τους περήφανους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, τη CIDESCO Hellas, για την εξαιρετική εργασία που έχει επιτελέσει.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η CIDESCO International με έδρα την Ελβετία κλείνει φέτος 70 χρόνια δράσης και προσφοράς στον τομέα της Αισθητικής.

Ευχή όλων, είναι οι εκδηλώσεις αυτές να συνεχίσουν και στο μέλλον, αφού δίνουν το θετικό τους στίγμα και παράλληλα, τιμούν το χώρο της Αισθητικής.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


196