Συμμετοχή παιδιών Δημοτικής σε κατασκηνώσεις του Δήμου Παρανεστίου στην Ελλάδα


1 Σειρές και διάρκεια φιλοξενίας

Τα παιδιά θα ταξιδεύσουν στη Βόρεια Ελλάδα (Παρανέστι - Νομού Δράμας) σε τρεις 13ήμερες αποστολές, στο διάστημα μεταξύ 2 Ιουλίου – 11 Αυγούστου 2012, όπως πιο κάτω:

Αποστολή Περίοδος

Α΄ 2/7-14/7/2012

Β΄ 16/7-28/7/2012

Γ΄ 30/7-11/8/2012

Η κάθε αποστολή θα αποτελείται από 45 παιδιά και 5 συνοδούς/δασκάλους. Η αναχώρηση θα γίνεται Δευτέρα και η επιστροφή Σάββατο.

 

2 Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά της Ε΄ τάξης. Να δοθεί προτεραιότητα σε παιδιά που δεν είχαν ή έχουν την ευκαιρία συμμετοχής, σε κατασκηνώσεις στο εξωτερικό που οργανώνουν άλλοι φορείς (Ομοσπονδίες, Συντεχνίες, Δήμοι, κλπ.).

2.1 Να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα πιο κάτω κριτήρια επιλογής:

Να είναι καλού χαρακτήρα.

Να προέρχεται από οικογένεια με χαμηλό – μεσαίο εισόδημα, πολύτεκνη και εκτοπισμένη.

Να προέρχεται από οικογένεια με χαμηλό – μεσαίο εισόδημα και πολύτεκνη.

Να προέρχεται από οικογένεια με χαμηλό – μεσαίο εισόδημα και εκτοπισμένη.

Να προέρχεται από οικογένεια με χαμηλό – μεσαίο εισόδημα.

Άλλα κριτήρια με βάση τις ιδιαιτερότητες του σχολείου.

Σημ.: Έχει παρατηρηθεί ότι παιδιά με προβληματική συμπεριφορά και απροσάρμοστα σε νέες καταστάσεις, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην όλη λειτουργία της αποστολής. Παρακαλούμε τους διευθυντές να λάβουν αυτό σοβαρά υπόψη.

 

3 Έξοδα συμμετοχής παιδιών

3.1 Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν δωρεάν στον οικισμό φιλοξενίας που διαθέτει ο Δήμος Παρανεστίου. Πρόκειται για ανεξάρτητες κατοικίες 2 ή 3 υπνοδωματίων με εσωτερικά ντους και τουαλέτες. Βρίσκονται σε ασφαλή και περιφραγμένο χώρο και σε αυτά φιλοξενούνται, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παιδιά από όλη την Ελλάδα, που λαμβάνουν μέρος στα προγράμματα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου δωρεάν.

3.2 Με βάση τα υφιστάμενα αεροπορικά ναύλα και τα άλλα έξοδα του ταξιδιού (αεροπορικά εισιτήρια, έξοδα συνοδείας, 4 ολοήμερες εκδρομές με λεωφορεία και γεύματα στην κατασκήνωση και στις εκδρομές κτλ.) η συμμετοχή κάθε παιδιού υπολογίζεται να στοιχίσει περίπου 480 ευρώ.

3.3 Επιπρόσθετα οι γονείς μπορούν να παραδώσουν ένα ποσό για τα προσωπικά μικροέξοδα του παιδιού τους, στο συνοδό δάσκαλο/λα τους, στο αεροδρόμιο κατά την παραλαβή των παιδιών τους την ημέρα της αναχώρησης. Το ποσό των 200 – 250 ευρώ, θεωρείται λογικό και ικανοποιητικό.

 

4 Δηλώσεις συμμετοχής

4.1 Αριθμός παιδιών που μπορούν να δηλωθούν στον Τύπο Γ΄ κατά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια της παραγράφου 3.2.1.

Σχολεία με 1 μέχρι 25 μαθητές Ε΄ τάξης 1 – 4 παιδιά

Σχολεία με 26 μέχρι 50 μαθητές Ε΄ τάξης 1 – 8 παιδιά

Σχολεία με 51 και πάνω μαθητές Ε΄ τάξης 1 – 12 παιδιά

Να εξηγηθεί και να τονιστεί στα παιδιά και τους γονείς, ότι η ακύρωση της αρχικής δήλωσης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, στην οργάνωση των αποστολών στην Ελλάδα.

4.2 Αφού συμπληρώσετε το συνημμένο Τύπο Γ΄ - Κατασκηνώσεις Ελλάδας να τον αποστείλετε στην Υπηρεσία Κατασκηνώσεων, Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λευκωσίας, Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδη, 1434 Λευκωσία ή με φαξ στο 22305126 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2012. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δε θα λαμβάνονται υπόψη.

 

5 Κατανομή θέσεων

Μετά την ολοκλήρωση της πιο πάνω διαδικασίας θα ακολουθήσει η τελική κατανομή των θέσεων και θα ενημερωθούν οι Διευθυντές για τις παραπέρα ενέργειες.

Σημειώστε και πάλι ότι είναι πιθανό να μην παραχωρηθούν όλες οι θέσεις που θα ζητήσει το κάθε σχολείο.

Σημ.: Η σειρά στην οποία θα συμμετάσχουν τα παιδιά που θα εγκριθούν, θα σας ανακοινωθεί αργότερα.

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την κατασκήνωση και τις δραστηριότητες των περσινών αποστολών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση http://www.moec.gov.cy/dde/programs/kataskinoseis/index.html. Για επιπρόσθετες πληροφορίες παρακαλείστε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Κατασκηνώσεων στα τηλ: 22800904/905/925, φαξ: 22305126. (Μιχάλης Κωνσταντίνου Ε.Δ.Ε., Άντρη Καρυδά, Στέλιος Παυλίδης, Σύμβουλοι).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181