Συμπόσιο Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος Ιστορικής Παιδείας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου


«Επετειακές Εκδηλώσεις και Εκπαίδευση: Κριτικές Προσεγγίσεις»

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Ιστορικής Παιδείας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου, σε συνεργασία με τα τμήματα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Κύπρου, ανακοινώνει τη διεξαγωγή συμποσίου με θέμα:  «Επετειακές Εκδηλώσεις και Εκπαίδευση: Κριτικές Προσεγγίσεις», τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, 6-8μμ, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αίθουσα 114.

Με αφορμή τη συζήτηση που προέκυψε σχετικά με τη συμπερίληψη του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στις επετείους που εορτάζονται στην ελληνοκυπριακή εκπαίδευση, το συμπόσιο  επιχειρεί μια κριτική συζήτηση του φαινομένου των επετειακών εκδηλώσεων  μέσα από μια πολυπρισματική θεώρηση της σχέσης τους με τη σύγχρονη εκπαίδευση.

Το συμπόσιο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ερευνητές/τριες, φοιτητές/τριες, αλλά και στο ευρύ κοινό αφού πραγματεύεται ένα θέμα που απασχολεί διαχρονικά την κοινή γνώμη.

Επικοινωνία:

Μαρία Κ. Γεωργίου:m.georgiou@external.euc.ac.cy

Λούκας Περικλέους:lukasp@ucy.ac.cy

Λίγα λόγια για την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Ιστορικής Παιδείας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Ιστορική Παιδεία στοχεύει να συμβάλει στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας κοινότητας παιδαγωγών της Ιστορίας καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων και αποτελεσματικών πρακτικών διδασκαλίας της.

Επιδιώκει επίσης την προώθηση της έρευνας στον  χώρο της μάθησης και διδασκαλίας στην Ιστορία και του δημόσιου επιστημονικού διαλόγου γύρω από θέματα που σχετίζονται με την Ιστορική Παιδεία. Τέλος, στοχεύει στο προσφέρει στήριξη σε νέους εκπαιδευτικούς και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ιστορικής Παιδείας.

Συντονιστές:

Λούκας Περικλέους, Πανεπιστήμιο Κύπρου
lukasp@ucy.ac.cy

Μαρία Κ. Γεωργίου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

m.georgiou@external.euc.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148