Συνάντηση της Φ.Ε.ΠΑ.Λ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Μετά από πρωτοβουλία της Φοιτητικής Ένωσης Πανεπιστημίου Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αντιπροσώπων της Φ.Ε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΦΕΠΑΛ:

 «Η απαίτηση μας ήταν η μείωση διδάκτρων μέχρι και 30%, αφού λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας, πολλοί φοιτητές είτε αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές τους, είτε δεν έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τις σπουδές τους.

Αφορμή ήταν οι «μέρες γνωριμίας» που έγιναν σε διάφορα Πανεπιστήμια για ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών. Δυστυχώς, παρατηρήσαμε ότι η προσέλευση των φοιτητών ήταν μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές. Γι’ αυτό και εμείς είμαστε πιο αποφασισμένοι να παλέψουμε για να μειώσουμε τα δίδακτρα και οι αρχές του Πανεπιστημίου να κατανοήσουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Σε απάντηση του, ο Πρύτανης μας είπε ότι δεν είναι εφικτή η μείωση των διδάκτρων λόγω διαφόρων εξόδων του Πανεπιστημίου. Με λύπη μας βλέπουμε ότι οι Αρχές του Πανεπιστημίου δεν κατανοούν την κατάσταση που επικρατεί και δεν δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν τις σπουδές τους.

Ως ΦΕ.ΠΑ.Λ δηλώνουμε ότι οι αγώνες μας για διεκδίκηση της μείωσης των διδάκτρων δε θα σταματήσουν μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος μας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων μας και όχι των λίγων και εκλεκτών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128