ΤΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΑΤΖΗΛΟΪΖΟΥ*
Είναι ευρέως γνωστό πως η εισαγωγή και ένταξη της Τ.Π.Ε. (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας) στην εκπαιδευτική διαδικασία δημιουργεί ένα σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον, εποικοδομητικού, αλληλεπιδραστικού και συνεργατικού τύπου. Πλέον η χρήση τεχνολογίας στα μαθησιακά περιβάλλοντα θεωρείται αναγκαία και δεν είναι τυχαίο πως τα πλείστα μαθήματα όπως αυτά περιλαμβάνονται στα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα, εισηγούνται δραστηριότητες στις οποίες επιβάλλεται η χρήση Τ.Π.Ε. Όπως παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Υπουργείο Παιδείας προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουν και προτείνουν προγράμματα και δράσεις που αφορούν τη χρήση Τ.Π.Ε.
Στην Κυπριακή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η χρήση των υπολογιστών παρουσιάζει αυξητική τάση κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Με βάση σχετικά ευρήματα της Στατιστικής Υπηρεσίας, στη Δημοτική Εκπαίδευση το 2012 αναλογούσαν 15,9 υπολογιστές ανά 100 μαθητές, παρουσιάζοντας αύξηση 1.123% σε σχέση με το 2001 όπου αναλογούσαν μόλις 1,3 υπολογιστές ανά 100 παιδιά. Με άλλα λόγια στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπήρχαν το 2012 περίπου 7920 υπολογιστές σε χρήση. Επιπρόσθετα, οι σχολικές μονάδες έχουν πλέον εξοπλιστεί με εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς και διαδραστικούς πίνακες.
Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι πως φέτος έγινε αγορά νέου τεχνολογικού εξοπλισμού η οποία ανακοινώθηκε στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς. Ειδικότερα τον Σεπτέμβρη με σχετική εγκύκλιο κοινοποιήθηκε η αγορά επιτραπέζιων υπολογιστών με οδηγίες για αποστολή τους στα σχολεία[1]. Αντίστοιχες εγκύκλιοι αναρτήθηκαν για αγορά και παροχή βιντεοπροβολέων[2] και φορητών υπολογιστών[3]. Παρά το γεγονός πως οι ανακοινώσεις έγιναν πριν αρκετούς μήνες, ακόμα πάρα πολλά σχολεία αναμένουν την παραλαβή. Στην ουσία οι νέοι υπολογιστές ενώ αγοράστηκαν για εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών των σχολείων δεν είναι σε χρήση αφού ακόμα εκκρεμεί η παράδοσή τους! Ταυτόχρονα προκύπτουν ερωτηματικά για τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και με τα οποία έγινε η κατανομή τους στις σχολικές μονάδες. Εύλογη είναι δε η απορία γιατί τα κριτήρια δεν κοινοποιήθηκαν και αν στους όρους της συμφωνίας υπήρξε ρήτρα με σαφές χρονοδιάγραμμα παράδοσης και παραλαβής. Επιπλέον, με την αγορά και εγκατάσταση αριθμού νέων υπολογιστών στάλθηκε και μία εγκύκλιος[4] με την οποία το ΥΠΠ ζητά την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος (windows), του πακέτου της office καθώς και την εγκατάσταση δύο νέων λογισμικών (intune και intune endpoint protection) σε όλους τους υπολογιστές των σχολικών μονάδων. Καθήκον το οποίο μπορούν να φέρουν εις πέρας μόνο οι Σύμβουλοι Πληροφορικής, αφού σύμφωνα με τις οδηγίες είναι δική τους ευθύνη[5].
Παρά τη σημαντικότατη αναβάθμιση σε τεχνολογικό εξοπλισμό, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, τις αυξημένες απαιτήσεις του Υπουργείου Παιδείας, των μαθητών και της κοινωνίας στην αξιοποίηση της Τεχνολογίας και τις αυξημένες ανάγκες των εκπαιδευτικών για συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη, δεν έχει γίνει θεσμοθέτηση του ρόλου των τοπικών συντονιστών με αποτέλεσμα ο τεχνολογικός εξοπλισμός να κινδυνεύει να περιέλθει σε αχρηστία. Ταυτόχρονα, στους σύμβουλους Πληροφορικής έχει ανατεθεί αυξημένος αριθμός Σχολικών Μονάδων, με αποτέλεσμα να εκτελούν και αυτοί χρέη τεχνικού στα Σχολεία που τους αναλογούν και να μην έχουν χρόνο να διατελέσουν τον συμβουλευτικό τους ρόλο.
Λαμβάνοντας υπόψη πως ένας σύμβουλος μπορεί να επισκέπτεται στην καλύτερη περίπτωση κατά μέσο όρο τρία σχολεία ανά μέρα, τότε μπορεί να υποστηρίζει ένα σχολείο μία φορά κάθε τέσσερις μήνες, και εφόσον δεν εκτελεί τα υπόλοιπά του καθήκοντα (επιμορφώσεις, σεμινάρια, κ.ά.). Γίνεται αντιληπτό πως είναι πρακτικά και μαθηματικά αδύνατο, οι σύμβουλοι να στηρίζουν και να συμβουλεύουν από τη μία το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων και ταυτόχρονα να συντηρούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό!
Επιβάλλεται λοιπόν, ουσιαστική υποστήριξη των Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση από την πολιτεία. Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό μόνο με τη θεσμοθετημένη παραχώρηση επαρκούς χρόνου για αποσπάσεις Συμβούλων Τ.Π.Ε. και Τοπικούς Συντονιστές Πληροφορικής σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για καλύτερη αξιοποίηση και οργάνωση των Τοπικών Συντονιστών, μπορούν να αναβαθμιστούν σε Περιφερειακούς Συντονιστές, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του τεχνολογικού εξοπλισμού αριθμού σχολικών μονάδων (4-6 σχολεία). Ταυτόχρονα, το κράτος πρέπει άμεσα και με αποφασιστικότητα να θεσμοθετήσει τον ρόλο του συντονιστή των Τ.Π.Ε. και να τους δώσει τον απαραίτητο χρόνο για να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Επιπρόσθετα, οι συντονιστές πρέπει να τυγχάνουν συχνής επιμόρφωσης σε θέματα τεχνικής και παιδαγωγικής φύσεως. Τέλος, ο αριθμός των συμβούλων Πληροφορικής πρέπει να αυξηθεί έτσι ώστε να μπορούν να επιτελούν το έργο τους. Σήμερα, για τα 614 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία) είναι αποσπασμένοι 2 και 2/5 σύμβουλοι. Εν ολίγοις, για κάθε 256 σχολεία αναλογεί ένας σύμβουλος! Ένας σύμβουλος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση 4166 υπολογιστών και την επιμόρφωση 2092 εκπαιδευτικών!
*Μιχάλης Αλεξόπουλος, Μέλος Δ.Σ. ΠΟΕΔ,Γ.ΓΑ.Κί.ΔΑ, Εκπαιδευτικός
*Λεωνίδας Χατζηλοΐζου, Γενικός Αντιπρόσωπος ΠΟΕΔ, Ο.Γ.Α.Κί.ΔΑ, Εκπαιδευτικός
[1]http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp2898a
[2]http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp3199a
[3]http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp2899a
[4]http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp3478a
[5]http://egkyklioi.moec.gov.cy/Data/dde3118a.pdf
[6]http://egkyklioi.moec.gov.cy/Data/dde4268a.pdf