Τα αιτήματα της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής στον Υπουργό Παιδείας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη,  η πρώτη συνάντηση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Στη συνάντηση  παρευρέθηκε  και ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης  Ελπιδοφόρος Νεοκλέους.

Όπως ανέφερε στο Paideia-News.com ο πρόεδρος της  Συνομοσπονδίας Χρύσανθος Πιερή, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν του Οργανωμένους Γονείς της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Στα θέματα που συζητήθηκαν ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε όπως προχωρήσει με υλοποίησή τους.

Μεταξύ των αιτημάτων της Συνομοσπονδίας ήταν:

*Επέκταση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με την εμπλοκή των οργανωμένων γονέων.

*Τα ενιαία ολοήμερα σχολεία να τεθούν σε καινούργια βάση με ενίσχυση και βελτίωση των απογευματινών μαθημάτων αφού πολλοί μαθητές δεν θα μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα λόγω του οικονομικού.  

*Να δοθεί μεγαλύτερη βοήθεια για αντιμετώπιση της αύξησης των άπορων μαθητών στα σχολεία.

 *Όπου υπάρχουν στρεβλώσεις στην εκπαίδευση να ληφθούν έγκαιρα μέτρα από τον πολιτικό προϊστάμενο.

 *Να τεθεί χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών της αντισεισμικής αναβάθμισης των σχολείων ώστε να αποφευχθούν τα εργοτάξια.  

*Να εκσυγχρονιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των της Συνομοσπονδίας.

Τέλος ο κ. Πιερή ανέφερε ότι  η Συνομοσπονδία θα προχωρήσει σε διδυμοποίηση με την αντίστοιχη Συνομοσπονδία Γονέων Χανίων.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192