Τα φαντάσματα που διοικούν το ΥΠΠ χρειάζονται επειγόντως σεμινάρια


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ*

Με πολύ μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την είδηση το Paideia-Newsμε τίτλο «Έτσι φθάσαμε από τους 180 στους 50 αδιόριστους στη Μέση Εκπαίδευση». Σε αυτή την είδηση κάποιο φάντασμα εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας (επαναλαμβάνω μόνο στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχουν αρμόδιοι με ονόματα) αναφέρει τις εξής εκπληκτικές πληροφορίες:

«…Επιμένοντας το Υπουργείο Παιδείας φθάσαμε στην ουσία της διαφοράς. Ο αριθμός των 180ή 150 έβγαινε σε σύγκριση με τους διορισμούς Δεκεμβρίου 2012 και Σεπτεμβρίου 2013. Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί όμως αδιανόητο να γίνεται αυτή σύγκριση, καθιστώντας σαφές ότι το δίκαιο και το ορθό είναι  να γίνεται σύγκριση Σεπτεμβρίου 2012 και Σεπτεμβρίου 2013. Πράγματι έγινε αυτός ο υπολογισμός και ο ακριβής αριθμός  των αδιορίστων που βγήκε ήταν 59. Σε αυτό το σημείο και με μέτρο σύγκρισης την περίοδο  Σεπτεμβρίου 2012 – Σεπτεμβρίου2013  υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δυο πυλώνων της εκπαίδευσης στον αριθμό. Αν υπολογιστούν κάποιες θέσεις που θα δοθούν αργότερα, τότε ο αριθμός των αδιορίστων θα μειωθεί γύρω στους 50, που είναι και θέση του Υπουργείου Παιδείας…»

Είναι όντως απίστευτο να υπάρχουν αρμόδιοι στο Υπουργείο Παιδείας που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Και εξηγώ:

Πέρσι τον Σεπτέμβριο υπήρχαν περίπου 150 αδιόριστοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μετά από πολλές πιέσεις το Υπουργείο βρήκε διάφορους τρόπους με διάφορα προγράμματα και μαζί με τις πρόωρες αφυπηρετήσεις φτάσαμε 1η Οκτωβρίου με περίπου 80 αδιόριστους. Μέχρι το τέλος του 2012 ο αριθμός αυτός μειώθηκε ακόμα περισσότερο λόγω επιπλέον αφυπηρετήσεων.

Με το να λες ότι η σύγκριση γίνεται με τον Σεπτέμβρη του 12 ακούγεται λογικό αλλά ταυτόχρονα διαγράφει τους 150 συμβασιούχους που καυχιόνταν το Υπουργείο πέρσι ότι αγωνίστηκε και σε μεγάλο βαθμό τους κάλυψε.

Διαγράφει λοιπόν αυτούς. Κάνει σύγκριση Σεπτέμβρη με Σεπτέμβρη. Ισχυρίζεται ότι μόνο 59 μένουν έξω σε σχέση με τον προηγούμενο Σεπτέμβρη (ασχέτως αν φέτος προώθησε πιο γρήγορα κάποια μέτρα που πέρσι έγιναν μετά την 1η Σεπτεμβρίου) και ακολούθως λέει ότι μετά τον Σεπτέμβρη με τους όποιους διορισμούς θα αφαιρεί μόνο από αυτούς που θεωρούσε αδιόριστους αρχές του Σεπτέμβρη.

Αυτή κι αν είναι αλχημεία.

Κύριε "άγνωστε" του Υπουργείου, αν πρέπει να θεωρείται δίκαιο να συγκρίνουμε 1ηΣεπτέμβρη του 2012 με 1η Σεπτέμβρη του 2013, τότε 15 Σεπτέμβρη του 2012 πρέπει να συγκρίνεται με 15 Σεπτέμβρη του 2013, 1ηΟκτώβρη του 2012 με 1η Οκτώβρη του 2013 κλπ.

Ότι λοιπόν αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πίσω 180 άτομα από αυτούς που διόρισες την περσινή χρονιά είναι γεγονός.

Η μήπως τα Μαθηματικά μου είναι λίγα;;;;;;

Τα σεμινάρια μαθηματικών για τα φαντάσματα του ΥΠΠ προσφέρονται δωρεάν με μόνη δέσμευση να διοριστούν όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι. Αν μας πουν και το ονοματάκι τους θα είναι ακόμα καλύτερα.

*Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών Λάρνακας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










163