Τα σχολεία που κέρδισαν τα βραβεία των Διαγωνισμών της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου


Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ), του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), αποσκοπώντας στη διοργάνωση σειράς δράσεων με σκοπό την επικοινωνία σημαντικών μηνυμάτων προς την κοινωνία και ακολουθώντας την πολύπλευρη προσφορά του ΙΝΓΚ προς την κοινωνία και το συνάνθρωπο, διοργάνωσε και φέτος 2 σημαντικούς διαγωνισμούς.

Ο έβδομος Παγκύπριος διαγωνισμός γνώσεων CSMM Genius Genetics Quiz, διοργανώθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου κατέκλισαν πέραν των 180 μαθητών λυκείου από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους.

Το Λανίτειο Λύκειο  κατέκτησε την πρώτη θέση, με τους μαθητές Νικόλα Ευρυπίδου, Αλέξανδρο Κατσουνωτό και Χρίστο Ήρωα. Οι  μαθητές της νικήτριας ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών το Ινστιτούτο, για να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι τις διαδικασίες διάγνωσης και μελέτης κληρονομικών ασθενειών, πλάι στους διακεκριμένους επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν ισόβαθμα ομάδες από το Λύκειο Σολέας, το Λανίτειο Λύκειο, το Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών καθώς και το Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος».

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΝΓΚ, η τελετή απονομής βραβείων του 2ου  Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας του Ινστιτούτου και της Σχολής, με θέμα «Υγεία & Περιβάλλον». Ο διαγωνισμός οργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος  κ. Ιωάννας Παναγιώτου. Μέγας Χορηγός του διαγωνισμού ήταν η Cyta και Χορηγός Επικοινωνίας η εφημερίδα «η Καθημερινή». Το διαγωνισμό επίσης στήριξε και η ΟΕΛΜΕΚ.

Οι νικητές κέρδισαν από ένα ποδήλατο, προσφορά της Cyta και έλαβαν συγχαρητήρια για τη δημιουργικότητά τους και για τον ευφάνταστο τρόπο επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης στα θέματα υγείας και περιβάλλοντος. 

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Αικατερίνη-Λυδία Παπαδοπούλου από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας. Στη δεύτερη θέση είναι η μαθήτρια Ροδούλα Σαββίδη από το Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους,  στην Έμπα Πάφου, ενώ στην τρίτη θέση η μαθήτρια Ιωάννα Μπαλαμαμπανίδου του Παγκύπριου Γυμνάσιου Λευκωσίας.

Ο διαγωνισμός έλαβε συμμετοχές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και από ενήλικες. Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε από μέλη της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης (Sustainability Committee) του ΙΝΓΚ και της ΣΜΙΚ και από άλλα άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις στην τέχνη, λαμβάνοντας υπόψη, ισόποσα, τα ακόλουθα κριτήρια: δημιουργικότητα, ιδέα, καινοτομία, περιεχόμενο.

H Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου δέχεται αιτήσεις για τα 7 μεταπτυχιακά και διδακτορικά της προγράμματα στη Ιατρική Γενετική, Μοριακή Ιατρική, Νευροεπιστήμη και Βιοϊατρική Έρευνα, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Πληροφορίες για τα προγράμματα και την υποβολή αιτήσεων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/ καθώς και από το Γραφείο Εκπαίδευσης της ΣΜΙΚ στο τηλέφωνο 22 392840.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










524