Ταλιαδώρος: Το ΑΚΕΛ είχε αναγάγει το ρουσφέτι σε επιστήμη στο Υπουργείο Παιδείας


Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΑΚΕΛ όταν βρισκόταν στην Κυβέρνηση ή στη συγκυβέρνηση  διατυπώνει με δήλωση του στο Paideia-News,  ο πρόεδρος της Κίνησης Καθηγητών «Αλλαγή» Δημήτρης Ταλιαδώρος. Με αφορμή την απόφαση του ΑΚΕΛ να εγγράψει στη Βουλή θέμα ρουσφετιού στο Υπουργείο Παιδείας μετά τις δηλώσεις της Ζήνας Πουλλή έκανε την ακόλουθη δήλωση:    

«Από τις δηλώσεις του υπεύθυνου του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ γελά και το παρδαλό κατσίκι. Είναι γνωστό σε όλους ότι το ΑΚΕΛ στο Υπουργείο Παιδείας είχε αναγάγει το ρουσφέτι σε επιστήμη. Δεν υπήρχε γραφείο ή διάδρομος που να μην υπήρχαν αποσπασμένοι και εγκάθετοι του ΑΚΕΛ. Μάλιστα υπήρχαν περιπτώσεις που οι κομματικοί κομισάριοι του ΑΚΕΛ υποκαθιστούσαν και αυτούς ακόμη τους υπουργούς Παιδείας.   

Η «Αλλαγή» είχε αντιδράσει έντονα από την εποχή του Πεύκιου Γεωργιάδη, που καθιερώθηκε να αποσπούνται κομματικοί κομισάριοι στο γραφείο του ΥΠΠ και χειρίζονταν οι ίδιοι τα θέματα του Υπουργείου. Η «Αλλαγή» συνεπής στις θέσεις της ενάντια στις αποσπάσεις κομματικών κομισάριων στον 5ο  όροφο του ΥΠΠ, και παρά το γεγονός ότι πρόσκειται στο ΔΗΣΥ αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί με στελέχη της στον 5ο  όροφο.

Παρόλα αυτά, ευθαρσώς δηλώνουμε ότι έχουμε άριστη συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο.

 Τέλος, διερωτόμαστε πως το ΑΚΕΛ, οι κυβερνώντες του οποίου είχαν αφαιρέσει όλες τις εξουσίες από την κ. Πουλλή και διόρισαν ερευνώντα λειτουργό εναντίον της, σπεύδουν τώρα να εγγράψουν θέμα στη Βουλή επικαλούμενοι τις δηλώσεις της».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










193