Ταλιαδώρος: Το Υπ. Παιδείας να παρέμβει για να αποκατασταθεί η σωστή διδασκαλία της μητρικής γλώσσας


Σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση της «Δεξαμενής Σκέψης Θουκυδίδης», με την οποία ζητείται να ανακληθεί το υφιστάμενο αναλυτικό πρόγραμμα για τη Γλώσσα στα σχολεία, ο πρόεδρος  του Συνδέσμου Ελλήνων Φιλολόγων Δημήτρης Ταλιαδώρος  ανέφερε ότι  «κατά καιρούς υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα  σε βάρος της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία».

Ο κ. Ταλιαδώρος συνεχίζοντας σημειώνει: « Είδαμε να δημοσιεύονται από την τότε Επιτροπή Αναλυτικών Προγραμμάτων οδηγίες που υπονόμευαν τη διδασκαλία της Ελληνικής. Διαπιστώνουμε σε τηλεοπτικά προγράμματα να υπάρχει μια προβολή της κυπριακής διαλέκτου ως χωριστής γλώσσας, κάτι το οποίο αντιστρατεύεται τους κανόνες της Γλωσσολογίας και της Ιστορίας.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να παρέμβει άμεσα και δραστικά ώστε να αποκατασταθεί η σωστή διδασκαλία της μητρική μας γλώσσας στα δημόσια σχολεία

Όπως  επισήμανε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων σε ανακοίνωσή του    χρειάζονται άμεσες διαρθρωτικές  παρεμβάσεις στα Αναλυτικά Προγράμματα της Γλώσσας του Γυμνασιακού Κύκλου.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177