Τελέσθηκαν τα εγκαίνια της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Τελέσθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (μέλους της Laureate International Universities) στην παρουσία των υπουργών Υγείας και Παιδείας, κ  Πέτρο Πετρίδη και κ.  Κυριάκο Κενεβέζο. Η νεότευκτη Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου είναι η μοναδική ολοκληρωμένη, εξαετής Σχολή στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο που έτυχε ενδελεχούς αξιολόγησης και έγκρισης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων( ΕΑΙΠ),  και άλλων εξωτερικών επιτροπών αξιολόγησης , και η οποία δεν αποτελεί παράρτημα άλλης Ιατρικής Σχολής. Για την ετοιμασία των εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών συνεργάστηκαν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες με στόχο να τροχοδρομηθεί η παγκόσμια εμβέλειά της.

Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου:

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Κύπρο, αυτή η μεγάλη επένδυση, θα επεκτείνει την Κυπριακή παιδεία  στον τομέα των ιατρικών επιστημών, θα αναβαθμίσει το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας, των βιοϊατρικών επιστημών και της έρευνας και κατ’ επέκταση θα αναζωογονήσει την οικονομία και θα τονώσει την κρατική μας οντότητα. Η έλευση της Σχολής θα επιφέρει σημαντική αύξηση εισδοχής ξένων ποιοτικών φοιτητών και ελαχιστοποίηση ροής δικών μας φοιτητών προς στο εξωτερικό.  Επιπρόσθετα, η παρουσία ανώτατου επιπέδου ιατρικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βοηθήσει στο να παραμένουν περισσότεροι ασθενείς στην Κύπρο για θεραπεία με όλες τις συνεπαγόμενες ευεργετικές επιδράσεις.

Κύρια χαρακτηριστικά της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η σύγχρονη διδακτέα ύλη, η εκμάθηση μέσω τεχνολογίας, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια προσομοίωσης και η κλινική εξάσκηση σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Έχει επίσης εγκατασταθεί άριστα εξοπλισμένο Κέντρο Δεξιοτήτων και Μάθησης μέσω διαδικτύου. Στοχεύει στη συστηματική πρόληψη, αντιμετώπιση και έρευνα των προβλημάτων υγείας ενώ συνεχής προβλέπεται η μετεκπαίδευση και επιμόρφωση του υφιστάμενου διδακτικού προσωπικού. Οι εγκαταστάσεις είναι υπερσύγχρονες και περιλαμβάνουν αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες σεμιναρίων, βιβλιοθήκη, ιατρεία, εργαστήρια ιατρικής  βιοχημείας, εργαστήριο ανατομίας και φυσιολογίας και εργαστήρια πολλαπλών επιστημονικών πεδίων. Επίσης, στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου λειτουργεί υπερσύγχρονο εργαστήριο ραδιολογίας, ακτινολογίας, κυτταρικής βιολογίας, ιστολογίας, παθολογικής ανατομικής, κλινικών δεξιοτήτων και προσομοίωσης, μικροβιολογίας, νοσοκομειακός θάλαμος όπως και Human Structure Function Labs αλλά και Problem-Based Learning Rooms. 

Η Σχολή άρχισε να λειτουργεί με είκοσι φοιτητές από τους οποίους οι μισοί προέρχονται από ξένες χώρες.  Όλοι οι φοιτητές δε αποτελούν την αφρόκρεμα των υποψηφίων. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες που προέρχονται από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής ενώ η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική. Η ιατρική σχολή πλαισιώνεται από το Συμβουλευτικό Σώμα το οποίο κοσμούν διαπρεπείς Κύπριοι επιστήμονες. Μεταξύ αυτών, και ο θεμελιωτής της εμβρυικής ιατρικής Δρ Κύπρος Νικολαΐδης ο οποίος ανακηρύχθηκε σήμερα, και στα πλαίσια της τελετής εγκαινίων, επίτιμος διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


169