Τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Βουλής Γ. Ομήρου σε επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστ. Νεάπολις


Το Συμβούλιο και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, ανακοινώνουν ότι αποφάσισαν να τιμήσουν με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα της Σχολής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

«Το Πανεπιστήμιο τιμά τον Πρόεδρο της Βουλής για τους αγώνες του για δημοκρατία και ελευθερία, το ήθος που επέδειξε κατά τη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία, για την πολύχρονη κοινοβουλευτική του θητεία από το 1981 ως σήμερα και για την όλη προσφορά του.

Η τελετή της αναγόρευσης θα γίνει την Δευτέρα 16 Μαΐου στις 7μ.μ στην εσωτερική αυλή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων γεννήθηκε στην Πάφο το 1951 και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του αναμείχθηκε ενεργά στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα, συμμετείχε στην κατάληψη της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας. Μετά την αποπεράτωση των σπουδών του εργάστηκε ως δικηγόρος στην Πάφο και υπήρξε συντάκτης και εκφωνητής του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Πάφου και κατά το πραξικόπημα συνελήφθη και φυλακίσθηκε από τους πραξικοπηματίες.

Εκλέγεται βουλευτής Πάφου από το 1981 και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Σ.Κ ΕΔΕΚ, πρόεδρος διαφόρων επιτροπών της Βουλής. Υπηρέτησε ως Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Κληρίδη την περίοδο 1998-1999 και τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής για την Δέκατη Βουλευτική περίοδο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153