Τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


 Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής (White Coat Ceremony) για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015, με τη συμμετοχή των φοιτητών, των οικείων τους και του ακαδημαϊκού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Παρόντες δύο υπουργοί, βουλευτές και άλλοι επίσημοι.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής δήλωσε ότι «Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει σημειώσει σημαντικά επιτεύγματα αντλώντας από την εμπειρία του διεθνούς δικτύου πανεπιστημίων Laureate International Universities στο οποίο ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που πρωτοστάτησε στην επέκταση του εύρους των ιατρικών σπουδών που προσφέρουμε τώρα, στην Κύπρο».

Ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλή δήλωσε ότι «η επένδυση στην ιατρική πανεπιστημιακή εκπαίδευση δημιουργεί μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου, όπως προσέλκυση εξειδικευμένου ακαδημαϊκού προσωπικού και εμπειρογνωμόνων από διάφορους τομείς της ιατρικής, περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και τη γενική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, σε εθνικό επίπεδο».

Εκ μέρους της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, ο βουλευτής Αδάμος Αδάμου είπε ότι «η πλήρης εναρμόνισητης Ιατρικής Σχολής, με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τα διεθνή πρότυπα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η εισαγωγή της κλινικής πρακτικής και κλινικής εργασίας από το πρώτο κιόλας έτος σπουδών, αλλά και η ευρωπαϊκή και διεθνής αναγνώριση των πτυχίων, είναι παράγοντες που προσδίδουν ξεχωριστό κύρος, στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και αποτελούν εχέγγυο για το υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης των αποφοίτων του παρόντος και του μέλλοντος». Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Γεώργιος Τάσου ανέφερε «αδιαμφισβήτητα η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σηματοδότησε μια νέα εποχή στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας προσφέροντας στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια επιστημονικής κατάρτισης και τεχνογνωσίας».

Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, της τελετής όταν ο πρωτοετής φοιτητής Richard Saad πήρε το λόγο και ανέφερε ότι «καθώς δίνουμε τον όρκο του Ιπποκράτη αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε το εύρος αυτής της ορκωμοσίας. Στεκόμαστε στους ώμους εκείνων που για χιλιάδες χρόνια ασπάσθηκαν αυτόν τον όρκο και προσηλωμένοι εργάστηκαν για την ευημερία της ανθρωπότητας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










131