ΤΕΠΑΚ και Παν Κύπρου διοργανώνουν στην Πάφο διεθνές συνέδριο για τις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες


Το συνέδριο, που ξεκίνησε την Κυριακή και θα διαρκέσει μέχρι μεθαύριο Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, φέτος το συνέδριο έχει το γενικό θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς, τονίζοντας την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου.

Αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 σύνεδροι από 30 χώρες, ενώ στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται 42 παρουσιάσεις, πάνελ και εργαστήρια, καθώς και μια διδακτορική κοινοπραξία, καθοδηγούμενη από επιστήμονες και ηγετικές μορφές του τομέα. Κύριοι ομιλητές του φετινού προγράμματος είναι η Monia Lalmas από το Yahoo! Research, η Cathy Marshall από τη Microsoft Research και ο Ανδρέας Λανίτης από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Κατά τη διάρκεια ειδικών συνόδων, θα παρουσιαστούν τα βραβεία καλύτερης δημοσίευσης, καλύτερης αφίσας και καλύτερης δημοσίευσης από μαθητή, σε αναγνώριση του έργου και των επιτευγμάτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα των ψηφιακών βιβλιοθηκών.

Η εκδήλωση έχει χρηματοδοτηθεί από τη Microsoft Research,το Coalitionfor Network edInformation (CNI), τις Austrian Airlines, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


115