Θ. Πολυβίου: Αιτία πολέμου για την ΟΕΛΜΕΚ αν το Σεπτέμβριο βρεθούν καθηγητές χωρίς δουλειά


Τη σαφή προειδοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας ότι θα αποτελέσει αιτία πολέμου αν το αναιρέσει την τις υπόσχεσή του και βρεθούν καθηγητές τον ερχόμενο Σεπτέμβρη χωρίς δουλειά έστειλε σήμερα από το βήμα της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της ΟΕΛΜΕΚ, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Θέμης Πολυβίου.

«Σημαντικότερο θέμα θεωρούμε την υλοποίηση όλων των μέτρων που υποσχέθηκε ο ΥΠΠ Κυριάκος Κενεβέζος αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με στόχο την απασχόληση όλων των έκτακτων και συμβασιούχων συναδέλφων τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ».

Προαγωγές

 Αναφερόμενος στο πρόβλημα που προέκυψε με την παγοποίηση των προαγωγών είπε μεταξύ άλλων:

«Με απόφαση της Βουλής, ύστερα από πρόταση του ΔΗΣΥ, παγοποιήθηκε η διαδικασία προαγωγών στη δημόσια και στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία, καθώς και μονιμοποίησης των συναδέλφων (και αυτό τη στιγμή που είχε αποφασιστεί να προωθηθεί η μονιμοποίηση 179 συναδέλφων).

Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ειδικά στην εκπαίδευση, όπου η διαδικασία προαγωγής βρισκόταν σε εξέλιξη και ήδη οι μισοί συνάδελφοι πήραν τις προαγωγές τους.

Δεν προήχθησαν 136 συνάδελφοι των εξής ειδικοτήτων: (Φιλόλογοι 55, Μαθηματικοί 18, Θεολόγοι 12, Φυσικοί 8, Αγγλικοί 16, Φυσικής Αγωγής 14, Τέχνης 3, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας 5 και Οικιακής Οικονομίας 5).  Επίσης δεν έγιναν οι προαγωγές για 4 Β.Δ.Α.  Η προαγωγή δεν ισχύει ούτε για τους 26 συναδέλφους των οποίων τα ονόματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΥ, αλλά δεν πήραν τη σχετική επιστολή αποδοχής της προαγωγής εξ υπαιτιότητας της ΕΕΥ.

Η παγοποίηση της διαδικασίας σε συνδυασμό με τις πρόωρες αφυπηρετήσεις που ακολούθησαν και συνεχίζονται, θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διοικητική στελέχωση των δημόσιων σχολείων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Ολόκληρη η λογοδοσία του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ στο έγγραφο που ακολουθεί:

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










189