Θέμα διδάκτρων των ιδιωτικών πανεπιστημίων θέτει στη Βουλή η Αθηνά Κυριακίδου


«Οι καταγγελίες γονιών και φοιτητών για παραβίαση του διατάγματος που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και αφορούσε το ύψος της αύξησης των διδάκτρων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ο ρόλος και οι ενέργειες του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού».

Αναφέρει στο σημείωμα της προς τον πρόεδρο της επιτροπής Παιδείας Νίκο Τορναρίτη:

«Έχω ενημερωθεί από φοιτητές και από γονείς ότι παρατηρείται αύξηση στα δίδακτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου, η οποία ξεπερνά το επιτρεπόμενο όριο που προβλέπεται σε σχετικό διάταγμα, που έκδωσε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τον Ιούλιο του 2010. Στις 26 Ιουλίου 2011, με τη διαδικασία της ερώτησης ζήτησα από τον αρμόδιο υπουργό όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο υπάρχει παραβίαση του διατάγματος και πως προτίθεται να δράσει το αρμόδιο υπουργείο, σε περίπτωση που διαφανεί πως υπάρχει παραβίαση του διατάγματος. Επιπρόσθετα η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων, έχει καταγγείλει στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού παραβίαση του διατάγματος από τρία ιδιωτικά πανεπιστήμια . Ωστόσο, μέχρι σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχει λάβει καμιά ενημέρωση και ουδέποτε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού έχει τοποθετηθεί επί του θέματος»

Για λόγους ιστορίας να αναφέρουμε ότι η έρευνα διατάχθηκε από τον τέως υπουργό Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου μετά από συνάντηση με την ΠΟΦΕΝ, αλλά ακολούθησε αμέσως, η αντικατάστασή του, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










464