Θεοχάρους και Δημοσθένους τα είπαν για προεδρία Ευρ. Συμβουλίου και Ιατρική Σχολή


Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι συζήτησε με τον Υπουργό τις δυνατότητες που παρέχονται στην Κύπρο να αναδείξει τον πολιτισμό της μέσα από εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της Προεδρίας, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

«Εχω θέσει στη διάθεσή του το ρόλο μου ως Ευρωβουλευτού, και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους Ευρωβουλευτές, για να καταφέρουμε το δυνατό καλύτερο και να ολοκληρωθεί η Κυπριακή Προεδρία με ένα πολύ εντυπωσιακό τρόπο προβολής ενός πολιτισμού 3000 χρόνων και μιας κουλτούρας που είναι ζηλευτή στην Ευρώπη» είπε η κ. Θεοχάρους.

Από πλευράς του ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι οι προτάσεις της Ευρωβουλευτού θα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων για τα θέματα που αφορούν την Προεδρία. Ο κ. Δημοσθένους υπογράμμισε ότι είναι κοινός στόχος όλων είναι η επιτυχία της Προεδρίας και εξέφρασε την ίδια ώρα τη βεβαιότητα ότι με τη στήριξη και τη βοήθεια όλων η Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πετύχει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, η λειτουργία της Σχολής «αφορά κατά μείζονα λόγο το Υπουργείο Παιδείας». Η Ευρωβουλευτής ευχήθηκε στον Υπουργό «να αφήσει τη σφραγίδα του στα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου, ιδρύοντας επιτέλους την Ιατρική Σχολή».

Όπως είπε, κάποιες καταρχήν προτάσεις έχουν δοθεί ήδη στο Υπουργείο, «αλλά επειδή όλα αυτά τα ζητήματα είναι ρευστά, επειδή κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια, αναμένω ότι μέσα από τη συνεργασία μας με τον Υπουργό θα βρεθεί εκείνο το οποίο θα βοηθήσει τον τόπο να αναδείξει τον πολιτισμό του» ανέφερε.

Για το ίδιο θέμα, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι με την Ευρωβουλευτή «έχουμε ίδια αντίληψη για το πώς βλέπουμε τη δημιουργία της ιατρικής σχολής». Σημείωσε δε πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και ότι το Υπουργείο Παιδείας πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην ίδρυση της Ιατρικής Σχολής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










189