ΘΟΚ: Προκήρυξη του 27ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2014


  1. Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινωνιε ότι προκηρύσσει το 27ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2014.
  2. Στόχος η προώθηση και η περαιτέρω στήριξη του θεσμού του Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Κύπρο.
  3. Χρόνος: 8 Οκτωβρίου-8 Νοεμβρίου 2014.  Όλα τα συγκροτήματα για να συμπεριληφθούν στο Φεστιβάλ, θα πρέπει να είναι έτοιμα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, από την 8η Οκτωβρίου 2014.
  4. Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής έχουν αποκλειστικά ερασιτεχνικοί θίασοι που έχουν ανεβάσει τουλάχιστον δύο διαφορετικές θεατρικές παραγωγές κατά την τελευταία πενταετία περιλαμβανομένης της χρονιάς που διανύουμε, πλην της παραγωγής που αιτείται να παρουσιάσει το σχήμα στο φετινό φεστιβάλ.
  5. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που θα λαμβάνουν μέρος στις ομάδες θα πρέπει να είναι ενήλικες.  Συμμετοχή ανηλίκων ατόμων κάτω των 17 λόγω συγκεκριμένων απαιτήσεων του έργου θα πρέπει να γίνεται κατ’ εξαίρεση, μόνο αν επιβάλλεται από το κείμενο, και μόνο με γραπτή έγκριση του ΘΟΚ.
  6. Τα συγκροτήματα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ οποιοδήποτε έργο περιλαμβανομένου και παιδικού.  Το έργο θα πρέπει να είναι κανονικής διάρκειας (70’ – 105’ συμπεριλαμβανομένου του διάλειμματος).  Ο συνολικός χρόνος της παράστασης συμπεριλαμβανομένου του χρόνου για διαλείμματα να μην υπερβαίνει τα 120 λεπτά.
  7. Κάθε σχήμα μπορεί να λάβει μέρος στο Φεστιβάλ με μια μόνο παράσταση.
  8. Η τριμελής Κριτική Επιτροπή

α) θα αποτελείται από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών (τα ονόματα των μελών της επιτροπής θα ανακοινωθούν αργότερα)

      β) θα δώσει τιμητικές διακρίσεις για τις καλύτερες παραστάσεις του Φεστιβάλ

      γ) θα μπορεί να δώσει περιορισμένο αριθμό βραβείων ερμηνείας αντρικού και γυναικείου ρόλου (πρώτου ή άλλου)

  1. Τα συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα πάρουν οικονομική ενίσχυση €700 και σ’ αυτά θα απονεμηθεί Δίπλωμα Συμμετοχής.
  2. Τα σχήματα που θα συμπεριληφθούν στο Φεστιβάλ και θα τύχουν της επιχορήγησης του ΘΟΚ, θα έχουν τα ίδια την ευθύνη για τη διοργάνωση της παράστασης και τις εισπράξεις, αλλά και για την εξασφάλιση τυχόν πνευματικών ή άλλων δικαιωμάτων που προκύπτουν.  Ουδεμία ευθύνη φέρει ο Οργανισμός επ’ αυτών.  Ως αποδεικτικό έγγραφο ότι έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα διαβήματα για την εξασφάλιση των πιο πάνω, θα γίνεται δεκτή και ενυπόγραφη βεβαίωση από τον υπεύθυνο της ομάδας
  3. Τα σχήματα που δεν θα ανεβάσουν/παρουσιάσουν την παράστασή τους στο Φεστιβάλ για οποιοδήποτε λόγο, δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση.
  4. Δε θα γίνονται δεκτές συμμετοχές από σχήματα που ανεβάζουν το ίδιο έργο με τον ίδιο σκηνοθέτη.  Σε τέτοια περίπτωση θα αποκλείονται και τα δύο σχήματα.  Αναμένεται από τους σκηνοθέτες να μην σκηνοθετούν περισσότερα από 3 διαφορετικά έργα. (Είναι ευθύνη των σχημάτων να θέτουν τον όρο στο σκηνοθέτη τους).
  5. Τα συγκροτήματα που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο που ακολουθεί και να το αποστείλουν ηλεκτρονικώς στο nmourouzi@thoc.org.cy μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
  6. Τα Ερασιτεχνικά Συγκροτήματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν, αν το επιθυμούν, τις βοηθητικές υπηρεσίες επαγγελματιών του Θεάτρου στο ανέβασμα του έργου τους.  Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή επαγγελματιών ηθοποιών στις παραστάσεις.
  7. Την έναρξη του Φεστιβάλ θα κληθεί να κηρύξει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού
  8. Λεπτομέρειες για τη λήξη του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν το Φθινόπωρο.
  9. Τα σχήματα που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα πρέπει να αναφέρουν το διοργανωτή ή/και χορηγό στα έντυπα της παράστασής τους με τρόπο που θα υποδειχθεί από το ΘΟΚ.Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Φεστιβάλ σημαίνει και αποδοχή των όρων της διοργάνωσης και των αποφάσεων της Κριτικής Επιτροπής.
    1. Η παρούσα υπόκειται σε αλλαγές.

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










133