Την άμεση καταβολή δεδουλευμένων ζητούν οι εκπαιδευτικοί στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης


Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους ζητούν οι εκπαιδευτικοί στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης οι οποίοι παραμένουν χωρίς μισθό από τον περασμένο Οκτώβρη.

Η Κίνηση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι «σύμφωνα με ενημέρωση που τύχαμε από τους αρμόδιους, η αντιμισθία μας δεν πρόκειται να μας καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα».

Προσθέτει ότι οι πλείστοι από τους εκπαιδευτικούς «δεν έχουμε άλλο εισόδημα πέραν του χαμηλού μισθού των ΚΙΕ και ότι σε πολλές περιπτώσεις ο χαμηλός αυτός μισθός είναι το μόνο εισόδημα πολλών οικογενειών».

Επίσης πολλοί από τους εκπαιδευτικούς στα ΚΙΕ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «καλούμαστε καθημερινά να ταξιδέψουμε σε αποστάσεις πέραν των 40 – 50 χλμ. για να μεταβούμε στο ΚΙΕ όπου διδάσκουμε, καθώς όμως δεν μας έχει καταβληθεί κανένας μισθός εδώ και δυο μήνες πολλοί αδυνατούμε να καλύψουμε το κόστος τον καυσίμων με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε λεφτά απλά και μόνο για να μεταβούμε στην εργασία μας».

Συνεχίζουν αναφέροντας πως «πέραν των πιο πάνω λόγω της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να εφαρμόσει την χειρότερη μορφή απασχόλησης, την Αγορά Υπηρεσιών, καλούμαστε να καταβάλουμε αυξημένα τέλη στις κοινωνικές ασφαλίσεις ως αυτοεργοδοτούμενοι».

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ καλούν «τους αρμόδιους φορείς όπως συνεργαστούν για επίλυση του προβλήματος και ο καθένας, με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας (των οποίων η καθυστέρηση στη καταβολή τους παραβιάζει την νομοθεσία που διέπει την προστασία του μισθού)».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










138