Την πιο μεγάλη εσωτερική κρίση περνά το Πανεπιστήμιο Κύπρου από την ίδρυσή του


Μπαρούτι μυρίζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς η κατάσταση είναι εκρηκτική. Όπως επισήμαναν πανεπιστημιακοί με πολυετή πείρα στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό μας Ίδρυμα είναι η πρώτη φορά που οι δυο βασικοί πυλώνες του Πανεπιστημίου  Κύπρου, ο Πρύτανης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου βρίσκονται σε ανοικτή σύγκρουση, για θεμελιώδη μάλιστα θέματα. Στο παρελθόν, οι διαφωνίες των δυο αξιωματούχων του Πανεπιστημίου  περιορίζονταν σε εθιμοτυπικά θέματα και παρέμεναν εντός του ιδρύματος.

Η σύγκρουση Χριστοφίδη- Χαραλάμπους προσλαμβάνει πολιτικές διαστάσεις. Η όλη υπόθεση ξεκίνησε από το πρώτο άρθρο της διευθύντριας του Γραφείου του γ.γ του ΑΚΕΛ  κ. Μαρίνας Σάββα  κατά του Πρύτανη  ενώ ο δεύτερος της απάντησε εμμέσως, μέσω του Φιλελεύθερου, παρόλο που δεν ανέφερε το όνομά της, επεκτείνοντας όμως την επίθεσή του  και κατά της Κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι αφήνει πίσω της ερείπια.

Η επιθετική απάντηση Χαραλάμπους (ο οποίος ανήκει στο κυβερνών κόμμα) στον Πρύτανη, με την οποία τον κατηγόρησε ότι ανέμειξε τους δύο ρόλους τους  δημιούργησε νέα δεδομένα. Από την πλευρά του, ο Πρύτανης δεν απάντησε στις κατηγορίες ούτε της Μαρίνας Σάββα ούτε του Προέδρου του Συμβουλίου.

 Όπως το paideia-news.com πληροφορείται ο Πρύτανης περιμένει να παίξει το τελευταίο του χαρτί στην …έδρα του, μάλιστα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές. Τότε, όπως και πέρσι,  ο Πρύτανης Χριστοφίδης και ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω κατά την τελετή αποφοίτησης, στη διάρκεια της οποίας, ο καθένας θα πει τα δικά του.   

Το ερώτημα  είναι αν με αυτα τα δεομένα θα παραστεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










241