Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για την Ιατρική Σχολή


Το ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως και την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για εκχώρηση του Σιακολείου Κτιρίου προς την Ιατρική Σχολή.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει επίσης:

«Η Ιατρική Σχολή είναι αίτημα της κυπριακής κοινωνίας, το οποίο χρονολογείται και η λειτουργία της ήταν διαχρονικός στόχος του ΑΚΕΛ. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής έγινε επί διακυβέρνησης Χριστόφια, όπως προέβλεπε το προεκλογικό πρόγραμμα του τέως Προέδρου.

Το ΑΚΕΛ μέσα από την επαφή με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου και τις αρχές Ιατρικής Σχολής παρακολουθεί συνεχώς και αναδεικνύει τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία της θέτοντας τους κυβερνώντες ενώπιον των ευθυνών τους.

Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι επιβάλλεται να έχουμε υψηλού επιπέδου Κρατική Ιατρική Σχολή. Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη θεωρούμε την Υγεία κοινωνικό αγαθό, το οποίο έχει υποχρέωση να παρέχει το κράτος στους πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι η Ιατρική Σχολή θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










199