To Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στη «Βραδιά του Ερευνητή 2013»


Με στόχο την προώθηση της έρευνας και των στόχων και δραστηριοτήτων του, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου – ΑΠΚΥ συμμετέχει στην εκδήλωση "Βραδιά του Ερευνητή 2013".  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη στη Λεμεσό μεταξύ των ωρών 18:00-24:00, το Εργαστήριο Υπολογιστικής Νόησης του ΑΠΚΥ με επικεφαλής τον Δρ. Λοΐζο Μιχαήλ και τους ερευνητές Νίκο Ισαάκ, Ηλέκτρα Κυπρίδημου, Χρίστο Ροδοσθένους και Χαρά Σκουτέλη, θα παρουσιάσει την ερευνητική του δραστηριότητα με τίτλο «Είσαι πιο Έξυπνος από έναν Υπολογιστή;».
Εξήντα και πλέον χρόνια μετά τις πρώτες σύγχρονες προσπάθειες για μελέτη του ερωτήματος του κατά πόσο οι μηχανές μπορούν να έχουν νοημοσύνη, το ερώτημα παραμένει ακόμη θεωρητικά και πρακτικά αναπάντητο. Παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει προς την κατασκευή έξυπνων μηχανών, και παρά την αξιοποίηση τέτοιων έξυπνων μηχανών για διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας, πολλά προβλήματα τα οποία οι άνθρωποι λύνουν με περισσή ευκολία είναι πολύ πέραν των δυνατοτήτων των μηχανών. Θα μπορέσουν άραγε ποτέ οι μηχανές να αποκτήσουν εξυπνάδα;
Μέσα από μία σειρά διαδραστικών παιγνιδιών και παρουσιάσεων, οι επισκέπτες του περιπτέρου του ΑΠΚΥ θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυτό το ερώτημα και κάποιους από τους τρόπους μέσω των οποίων η σύγχρονη επιστήμη προσπαθεί να κατανοήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη με στόχο να φτιάξει έξυπνες μηχανές. Στο πλαίσιο της βραδιάς, οι επισκέπτες θα μπορούν ακόμα, μέσω ενός διαδραστικού παιγνιδιού βασισμένου στην Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, να έρθουν σε επαφή με την εκπαιδευτική μεθοδολογία και τα ηλεκτρονικά εργαλεία μάθησης που χρησιμοποιούν οι φοιτητές για τις εξ αποστάσεως σπουδές τους στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










120